A milliárdosok, akik lenyomnák a gender ideológiát Amerika torkán

A gazdag és befolyásos Pritzker-család vezető tagjai a gender ideológiát az emberi biológia átalakítására használják – írja Jennifer Bilek oknyomozó újságíró a Tablet magazinban. 

„Az elmúlt évtizedben az illinois-i Pritzkerek, akik segítettek Barack Obamát a Fehér Házba juttatni, és akik közé tartozik Penny Pritzker volt amerikai kereskedelmi miniszter, J.B. Pritzker jelenlegi illinois-i kormányzó és Jennifer Pritzker filantróp, úgy tűnik, hogy

a családi filantróp apparátust arra használták, hogy a test nélküliség ideológiáját és gyakorlatát az orvosi, jogi, kulturális és oktatási intézményeinkbe táplálják”

– írja a szerző.

Az oknyomozó újságíró először 2018-ban leplezte le a család egyes tagjainak transz aktivizmusát. Bilek megjegyzi, hogy ő már nem használja  transzgender kifejezést, mivel nem fejezi ki megfelelően a gender ideológia mozgalmat, helyette az SSI kifejezést választotta, amely világosabban meghatározza, hogy mit finanszíroznak Pritzkerék és szövetségeseik. SSI angolul „synthetic sex identities” magyarul úgy lehetne fordítani, hogy „mesterséges szexuális identitások”.

„Az LMBTQ+ hálózat jelenlegi inkarnációja szorosan együttműködik a tech-orvosi komplexummal, a nagy bankokkal, a nemzetközi ügyvédi irodákkal, a gyógyszeripari óriásokkal és a vállalati hatalommal annak az elképzelésnek a megszilárdításán, hogy az ember nem szexuálisan dimorf faj (vagyis vagy férfi vagy nő a szerk.) – ami ellentmond a valóságnak és nemcsak a „hagyományos” vallások, hanem a meleg és leszbikus polgárjogi mozgalmak és a feminista mozgalom nagy részének is, amelyek számára a szexuális dimorfizmus és az ebből eredő nemi különbségek alapvetően fontosak” – írja Bilek.

A szerző leírja, hogy techno-orvosi komplexumba történő befektetések révén, ahol új, erősen medikalizált nemi identitásokat idéznek elő, Pritzkerék és más adományozók megpróbálják normalizálni azt az elképzelést, hogy az ember lehet más, mint nő vagy férfi. Az újságíró megjegyzi, hogy az orvosi kezeléseken kívül hatalmas pénzek mentek nyelvi reformok támogatása.

2018-ban például a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem Ronald Reagan Orvosi Központjában (ahol Pritzkerék jelentős adományozók és különböző címek birtokosai) a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály számos lehetőséget hirdetett a fiatal nők számára, akik úgy gondolják, hogy férfiak, például eltávolíthatják a nemi szerveiket amit „nemi megerősítő ellátásnak” neveznek.

A szavak elrablása – változtasd meg a nyelvet és megváltoztatod a gondolkozást

A beszéd „toleránssá” tétele azt a célt szolgálja, hogy ráerőltesse az emberekre, hogy alakítsák át az értékrendjüket. Hajdú Tímea publicisztikája.

A szállodaiparból milliárdosokká váló Pritzkerek lettek az első amerikai család, amely magánadományként 12 millió dollárt adományozott 1968-ban a Chicagói Egyetem orvosi karának, és így egy orvosi iskola viseli a család nevét. 2002 júniusában a család bejelentette, hogy további 30 millió dollárt adományozott a Chicagói Egyetem Biológiai Tudományok Osztályának és az Orvosi Iskolának. A cikk leírja, hogy

ezek a befektetések fontos pozíciót adtak a család fiatalabb generációjának az akadémiai orvostudomány világában, amelyet a szerző szerint azóta felhasználnak arra, hogy transz ideológiát átnyomják a rendszeren.

A cikk számtalan programot, szervezetet és kórházat sorol fel akiknek a Pritzkerek nagylelkűen adományoztak, és amelyek aztán a gender-ideológiát nyomják.

Az első olyan klinikai program a középnyugaton, amely transz kiskorúakra fókuszál az a Lurie Gyermekkórházban található, amely 2013-ban nyílt meg Chicagóban a Pritzker által felajánlott 500 000-1 millió dolláros ajándék segítségével (ennek a kórháznak a vezetésében is ül egy Pritzker).

A cikk megjegyzi, hogy a Gender Mapping Project becslései szerint ma már több ezer hasonló „nemi klinika” létezik világszerte, és több mint 400 olyan, amely a gyermekek nemének orvosi manipulálását kínálja.

„A család SSI iránti elkötelezettsége mögött álló motiváló és hajtóerő Jennifer (született James) Pritzker – az Illinois-i Nemzeti Gárda nyugalmazott alezredese és három gyermek édesapja – volt. 2013-ban, nagyjából akkor, amikor a nemi ideológia elérte a mainstream amerikai kultúra szintjét, Jennifer Pritzker bejelentette, hogy nőként él tovább” – írja Bilek.

A szerző számtalan olyan intézményt említ, amelynek Pritzker hatalmas összegeket adományozott, (köztük a Human Rights Campaign Foundation, a Williams Institute UCLA School of Law, a National Center for Transgender Equality, a Transgender Legal Defense and Education Fund, az American Civil Liberties Union ACLU és még sokan mások). Magánbefektetések keresztül számos olyan orvosi eszközöket gyártó vállalatot vásárol fel, amelyek műszereket, implantátumokat, vágóeszközöket és fröccsöntött műanyag termékeket gyártanak a műtétekhez.

A befektető oldal mellett ott a család legbefolyásosabb politikai vezetője Illinois állam kormányzója, aki Jennifer unokatestvére. Pritzker kormányzó elsőként vezette be a szexuális felvilágosítás részeként tartalmazza a gender ideológiát, bár a szülőknek szabadságot ad, hogy kivonják a gyereket az óráról.

„Miközben sok amerikai még mindig próbálja megérteni, hogy miért törlik el a nőket a nyelvből és a törvényekből, és miért tanítják a gyerekeknek, hogy megválaszthatják a nemüket, a Pritzker-unokatestvérek és mások már jó úton haladnak az emberlét új módjának megtervezése felé. De mivel magyarázható a gazdag elit hirtelen törekvése arra, hogy dekonstruálja azt, hogy kik és mik vagyunk, és hogy a gyermekek nemi jellemzőit manipulálja a most már a világot behálózó klinikákon, miközben új jogokat követel a dekonstruáltaknak? Talán a profit. Talán a saját személyes rögeszméi nagyban való megélésének öröme. Talán az emberi kísértés, hogy Istent játsszon. Bármi is legyen a válasz, egyértelműnek tűnik, hogy az SSI tartósan része lesz Amerika jövőjének” – írja Bilek.

A teljes cikk itt elérhető. 

A nők eltörlése

Egyre többen tesznek úgy, mintha a „nő” definiálása valami legendabeli rejtvény lenne, amit a mesével ellentétben még a legbölcsebb pásztorfiú sem tud megoldani. Hajdú Tímea írása.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.