Letartóztatták az Anne Frank naplót égető kommunista szekta vezetőjét

Letartóztatták Gazi Kodzót, egy fekete felsőbbrendűséget hirdető kommunista szekta vezetőjét, miután egy tag öngyilkosságot követett el.

Augustus Romain-t, más néven Gazi Kodzót, a Black Hammer „parancsnokát” a fayetteville-i rendőrség letartóztatta a csoport másik vezetőjével, Xavier Rushinnal, más néven Keno ezredessel együtt.

A Black Hammer vezetőit több bűncselekménnyel vádolják.

Múlt kedden a fayetteville-i rendőrségre telefonhívás érkezett valakitől, aki azt állította, hogy elrabolták.  A hatóságok a hívást a Black Hammer közösségi házig követték nyomon.

A lakókat egy személy kivételével evakuálták, majd egy patthelyzet után egy tűzszerész robotot küldtek az épületbe – közölte a rendőrség.

A 18 éves Amonte Ammons-t – akit a Black Hammer „AP”-nek, a védelmi miniszterüknek nevezett – holtan találták egy saját maga által leadott lövés következtében.

A Black Hammer azt állította, hogy Ammons-t a „Fayetteville-i rendőrség, a SWAT és az FBI” által a csoport atlantai főhadiszállásán végrehajtott rajtaütés során ölték meg a rendőrök. A kommunista csoport azt is állította, hogy az egyik korábbi tagjuk, aki az eredeti hívást leadta, ellopta Romain és Rushin tárgyait.

A kommunista forradalmi szervezet azóta kampányt indított Romain és Rushin szabadon bocsátását követelve.

A rendőrség közölte, hogy az incidens kivizsgálása még folyamatban van, és amint rendelkezésre állnak, újabb információkat fognak közölni.

Egy radikális fekete csoport Anne Frank naplójának elégetésével büszkélkedett

A rasszista és kommunista nézeteket egyszerre hirdető Fekete Kalapács Szervezet “gyarmatosítónak” és “fehér démonnak” nevezte a nácik által meggyilkolt zsidó lányt.

A Black Hammer antiszemitizmusa

A Black Hammer 2021 elején került a figyelem középpontjába, amikor Anne Frank naplójának másolatait égették el a csoport sikertelen kísérlete során, hogy létrehozzák saját kizárólag fekete városukat, Hammer City-t Coloradóban.

„Ti [fehérek] folyton azt kérdezitek tőlünk, hogyan fogjuk magunkat melegen tartani a hegyekben?”

– tweetelte a Black Hammer, Anne Frank naplójának és egy tábortűznek a képével.

„Hát nem tudjátok már, hogy ehhez csak egy jó könyv kell, amit elégethetünk, és egy kis szép fa, és jobb, ha elhiszitek, hogy van belőle bőven, hogy egész szezonban melegen tartson minket.”

A csoport azt állította, hogy Frank története propaganda volt, amelyet az etnikai kisebbségek elnyomására, és a cionizmus népszerűsítésére használták, amelyet Romain gyarmatosító mozgalomnak tekint.

„Anne Frank szó szerint amerikai (sic!) propaganda, amelyet arra használtak, hogy elhallgattassák a gyarmatosított embereket arról a kárról, amelyet a [fehér] zsidók ma a gyarmatosított emberekkel szemben okoznak”

– mondta a csoport májusban.

A Black Hammer azt is állította, hogy Frank népszerűsítése, „aki hasznot húzott az ellopott földek kifosztásából”, figyelmen kívül hagyta más csoportok szenvedését.

„Anne Frank apja részt vett egy birodalmi hadseregben, amely külföldre ment és afrikai embereket ölt minden nap, de nekünk a fehér démonért kellene sírnunk”

– folytatta a Black Hammer.

„Ami még rosszabbá teszi a dolgot, hogy a naplójából származó bevételek, a palesztinok népirtására mennek.”

Black Hammer azt mondta, hogy egyesíteni akarják a „gyarmatosított népeket”, akik „évszázados népirtást szenvedtek el a gyarmatosítás miatt, amiből a [fehér] zsidók profitálnak.

A csoportok retorikája Frank állítólagos „fehér kiváltságairól” nemrég, július elején került a figyelem középpontjába.

Anne Frank „fehér kiváltságairól” vitatkoznak a Twitteren

Nem ez az első alkalom, hogy Anne Frankot fehér kiváltságosként becsmérlik.

Mi az a Black Hammer?

A Black Hammer egy fekete felsőbbrendűséget hirdető kommunista szekta, amely a nem fehér népek által elszenvedett minden társadalmi rosszért a gyarmatosítást és a neokolonializmust okolja.

„A Black Hammer azért létezik, hogy visszaszerezze a földet a világ minden gyarmatosított népének”

– áll a szekta nyilatkozatában.

A csoport politikai forradalomra törekszik, és fehérellenes faji retorikát folytat. Jelenleg a Black Hammer a Twitteren egy orosz zászlóval a nevében szerepel, látszólag az ország támogatását mutatva az Ukrajna elleni háborúban.

A Black Hammer honlapja szerint Romain hajléktalan férfiakat toboroz a kommunájába.

Romain Gazi Kodzo álnéven kultúrkritikus YouTuberként kezdte, de majd később a politikai aktivizmus felé fordult. Részt vett a George Floyd-tüntetésekben, de ismertté vált zavaró és extravagáns beszédeiről és Joker sminkjéről.

„Gazi Kodzo az emberek Robin Hoodja”

– dicsérte vezetőjét letartóztatása után a Black Hammer.

„Mentális problémákra” hivatkozva legitimizálják a terrort a radikális csoportok

„A terrorizmus elfogadhatóvá vált az Egyesült Államokban, ha a megfelelő ügyet szolgálja és a megfelelő emberek ellen irányul” – írja Michael Starr.