A kínos korrigálástól a Csubakka-védelemig — Heti Grün

Ungár Péter és alija-verseny, korrigáló MTI és történet egy gettószökevényről. Az elmúlt hét izgalmas olvasmányainak összefoglalója Neokohn-cikkek környezetbarát újrahasznosításával.

Magyar közélet

Ungár Péter LMP-s képviselőt az ellenzéki összefogásról, Izraelről, családjáról faggattuk, és arról, vállalna-e gyereket Szombathelyen. Wallenstein Róbert interjúja itt olvasható.

Mint azt lapunk is megírta, a Hajóágyú műsorban nemrég „alija-versenyre” hívta ki Jakab Pétert Ambrózy Áron, a Pesti Srácok újságírója. Megkerestük az újságírót, hogy elmondja: mire gondolt kérdésével, és ő maga tervez-e Izraelbe költözni?

Lapunk azt is megírta, hogy az MTI jeruzsálemi tudósítója szerint egy hete még „győzött” az ellenzék, most pedig már „egyik szemben álló oldalnak” sincsen többsége.

Amerika

Victor Davis Hanson a korábbi ausztrál miniszterelnök-helyettes John Anderson podcastjében vendégeskedett, ahol szó esett a Capitolium ostromáról, Bidenről, és Kína geopolitikai ambícióiról is. Szemlénk itt olvasható.

Történelem

Az európai országok kommunista pártjai a moszkvai Komintern direktíváit követve 1945-ig figyelmen hagyták a „zsidókérdést”, a vele való foglalkozást átengedték a nacionalista, antiszemita pártoknak és mozgalmaknak. Pelle János írása itt olvasható.

A középvonaltól a türelemig — Heti Grün

Beszélgetések a Shtisel-sztárral és a nagykövettel, körkérdés a szexbotrányról és merengés Amerikáról, Bulgária hányatott történelme.