Sorra hagyják el a cionisták a The New York Times szerkesztőségét

A lap kiadója továbbra is szerkesztőt keres a vélemény rovat vezetésére.

Tom Cotton, egy arkansasi republikánus szenátor még júniusban írt egy véleménycikket „Vessük be a hadsereget!” címmel. Ebben arra szólított fel, hogy az amerikai hadseregnek szorítsa vissza az amerikai városokban tomboló „erőszakorgiát”, amit a George Floyd haláláról készült videófelvételek váltottak ki. A szerkesztőség több mint 800 tagja tiltakozott a véleménycikk megjelenése ellen, több tucatnyian pedig beteget jelentettek tiltakozásuk jeléül. James Bennett, a publicisztika rovat szerkesztője lemondott Cotton cikke után, mások viszont Bari Weisst és Adam Rubensteint, két zsidó újságírót tettek felelőssé a cikk megjelenéséért – írja Ira Stoll a The Algemeiner oldalán.

A NYT azóta zászlajára tűzte Weiss és Rubenstein démonizálását. Weiss még júliusban hagyta el a szerkesztőséget jogellenes megkülönböztetésre hivatkozva, és elmondta: a más nézeteket valló kollégái folyamatosan zaklatták őt. Most Rubenstein is elhagyta a The New York Timest.

„Amit Adammel tettek a New York Timesnál, az szégyen”

– írta Weiss közösségi oldalán. A 25 éves Rubenstein a The Wall Street Journalnál is dolgozott, mielőtt a The New York Times-hoz igazolt.

Izraeli annektálás: Előhúzta az „apartheid” kártyát a The New York Times

Szokatlan, hogy a The New York Times vezércikkben nevezzen apartheid-szerűnek egy országot, Izrael esetében ezt mégis megtették.

Rubensteinnel együtt már heten távoztak a Times véleménycikk rovatából június óta, viszont csatlakozott a stábhoz Siddhartha Mahanta. Mahanta a Foreign Policy magazinnál dolgozott együtt Max Strasserrel, aki nyíltan ellenzi Izraelt. Ráadásul Peter Beinart is ír véleménycikkeket a Timesbe, aki nyíltan elutasította a cionizmust.

Bennett állandó utódját továbbra is keresik, Kingsbury pedig nem szeretne a posztján maradni – ez érthető, tekintve, hogy a lap mennyire könnyen megválik azoktól, akiknek a gondolkodása nem illik bele a hagyományos baloldali nézeteikbe.

Úgy tűnik, Weiss és Rubenstein távozásával a The New York Times már nem lesz az a széles zsidó olvasóközönséggel bíró újság, amilyen korábban volt – zárja cikkét az Algemeiner.

Ezúttal rendőri brutalitással vádolja Izraelt a New York Times

Ira Stoll, az Algemeiner szerzője szerint a napilap elfogult, a cikk pedig tele van ellentmondásokkal.