Otthagyta a New York Timest az antiszemitizmus ellen harcoló újságírónő

Bari Weiss főként az antiszemitizmussal és a zsidók helyzetével foglalkozik újságíróként. Szerinte a New York Times mára olyan hellyé vált, ahol az intellektuális kíváncsiság és a kockázatvállalás tehertételnek számít – írja szemléjében a Kibic.

A New York Times véleménycikkírója, szerkesztője volt az utóbbi években Bari Weiss, aki sokat írt a zsidókról és az antiszemitizmusról, ám a helyzete tarthatatlanná vált a lapnál az utóbbi időben, miután folyamatos támadásnak volt kitéve a személye a kollégái között.

Lemondó levelében Weiss azt írta, hogy a New York Times mára olyan hellyé vált, ahol az intellektuális kíváncsiság és a kockázatvállalás tehertételnek számít. Személye állandó zaklatásnak volt kitéve azon kollégák által, akik nem értettek egyet a nézeteivel.

„Nácinak és rasszistának hívtak. Állandóan kritizáltak azért, ahogy a zsidókról írok. És támadások érték az ellenséges kollégák részéről azokat is, akik kedvesek maradtak velem. Nyíltan szidtak a cég üzenőfelületein… Nem vagyok jogász. De azt tudom, hogy ez így nincs rendjén.”

A teljes cikk itt olvasható.

Izraeli annektálás: Előhúzta az „apartheid” kártyát a The New York Times

Szokatlan, hogy a The New York Times vezércikkben nevezzen apartheid-szerűnek egy országot, Izrael esetében ezt mégis megtették.