Az Egészségügyi Világszervezetnek arra is van ideje, hogy Izraelt elítélje

A WHO voksolásán Magyarország és az Egyesült Államok is a zsidó állam elítélése ellen szavazott, míg például Franciaország és Spanyolország mellette. 

Annak ellenére, hogy tombol a koronavírus-járvány, az Egészségügyi Világszervezetnek arra is jutott ideje, hogy elítélje a zsidó államot — írja a The Algemeiner. 

A szervezet éves találkozóján harminc ország, köztük Irán, Szíria és Észak-Korea képviselői négy órán át becsmérelték Izraelt, amiért szerintük „megsérti a palesztinok és a szíriaiak egészségügyi jogait.”

A gyűlés ezt követően elfogadott egy Izraelt elítélő határozatot, és egy jelentés elkészítését javasolta, amelyben leírják Izrael állítólagos vétkeit.

A zsidó államot támadó országok között volt Irán, amelynek képviselője azt állította, hogy az izraeli blokádnak negatív hatása van a Gázai övezet egészségügyi helyzetére.

Több európai ország is csatlakozott az elítélő nyilatkozathoz, például Franciaország, Spanyolország és Írország is megszavazta a határozatot.

Az Egyesült Államok, Anglia, Ausztrália, Brazília, Csehország, Németország és Magyarország viszont az elítélés ellen szavazott.

Hillel Neuer, a genfi székhelyű, az ENSZ tevékenységét monitorozó UN Watch vezetője hazugságnak nevezte az elítélők vádjait és cinikusnak titulálta a WHO-t, amely inkább Izrael szidalmazásával foglalkozik, mint azzal, hogy megállítsa a világjárványt.

„A konfliktus ellenére Izrael engedélyezte palesztinok tízezreinek, hogy belépjenek az országba és izraeli kórházakban kapjanak magas szintű ellátást. Még az ENSZ közel-keleti békekontingense is méltatta Izrael járvány alatti együttműködését a palesztinokkal” — mondta Neuer.

Az ENSZ csak muszlim Templom-hegyet ismer

Az Egyesült Nemzetek Általános Közgyűlése olyan határozatot fogadott el, amely a jeruzsálemi Templom-hegyre kizárólag muszlim nevén, Haram al-Sharif-ként hivatkozik.