Az ENSZ csak muszlim Templom-hegyet ismer

Az Egyesült Nemzetek Általános Közgyűlése olyan határozatot fogadott el, amely a jeruzsálemi Templom-hegyre kizárólag muszlim nevén, Haram al-Sharif-ként hivatkozik. Ez egyike a ma elfogadott hét Izraelt elítélő állásfoglalásnak. Más országot nem ítélt el a Közgyűlés – írja a UN Watch.

„Az ENSZ ma mind a zsidóság, mind a kereszténység iránti megvetését mutatta azáltal, hogy elfogadott egy olyan határozatot, amely nem említi a Templom-hegyet annak bibliai nevén annak ellenére, hogy az a zsidóság legszentebb helye és központi szerepet játszik az egész Biblia történetében, ideértve a Biblia keresztény részét is”- mondta Hillel Neuer, a genfi székhelyű, független nem-kormányzati felügyeleti szervezet, az UN Watch ügyvezető igazgatója.

Egy másik szöveg elítéli Izraelt a szíriai állampolgárok ellen a Golan-fennsíkon elkövetett „elnyomó intézkedésekért”, egy következő megújítja a korrupt ENSZ Segély- és Munkaügyi Ügynökség (UNRWA) megbízatását, míg harmadik meghosszabbítja az ENSZ „Izrael által gyakorolt magatartás a palesztin nép és a megszállt területek más arabjainak emberi jogait érintően” névre hallgató programot.

Az ENSZ mind a 193 tagállama a Különleges Politikai és Dekolonizációs Bizottsághoz, más néven az ún. Negyedik Bizottsághoz tartozik, amely minden évben nagy többséggel fogadja el a hasonló határozatokat. Az országok szavazatait decemberben, az Általános Közgyűlés plenáris ülésén erősítik majd meg.

„Az ENSZ Izrael elleni támadása egyoldalú határozatok tömkelegével teljesen szürreális” – mondta Neuer.

„Alig két héttel azután, hogy a palesztin iszlám dzsihád terrorista csoport gázai rakétákkal támadta az izraeli civil lakosságot – miközben az ENSZ Közgyűlése és az Emberi Jogi Tanács hallgatott -, a világszervezet most hét olyan Izrael-ellenes állásfoglalást fogad el, melyek egyetlen célja a zsidó állam démonizálása. ”

„Míg Franciaország, Németország, Svédország és más EU-államok várhatóan támogatni fogják az Izrael ellen decemberig elfogadandó becslések szerint 20 állásfoglalás nagy részét, ugyanezek az európai nemzetek nem hoztak egyetlen ENSZ-közgyűlési határozatot a kínai, venezuelai emberi jogi helyzetről , Szaúd-Arábia, Kuba, Törökország, Pakisztán, Vietnam, Algéria vagy más országot gyakorlatairól ”- mondta Neuer. „Hol van ilyenkor az emberi jogért való aggodalom?”

Hillel Neuer on Twitter: „Cuban regime now introducing 7 U.N. General Assembly resolutions singling out 🇮🇱 Israel.Other upcoming UNGA resolutions:🇰🇵 North Korea 0🇻🇪 Venezuela 0🇵🇰 Pakistan 0🏴‍☠️ Hamas 0🇩🇿 Algeria 0🇹🇷 Turkey 0🇷🇺 Russia 0🇨🇳 China 0🇶🇦 Qatar 0🇸🇦 Saudi 0🇮🇶 Iraq 0Have a nice day. pic.twitter.com/Qk6jDwVwXe / Twitter”

Cuban regime now introducing 7 U.N. General Assembly resolutions singling out 🇮🇱 Israel.Other upcoming UNGA resolutions:🇰🇵 North Korea 0🇻🇪 Venezuela 0🇵🇰 Pakistan 0🏴‍☠️ Hamas 0🇩🇿 Algeria 0🇹🇷 Turkey 0🇷🇺 Russia 0🇨🇳 China 0🇶🇦 Qatar 0🇸🇦 Saudi 0🇮🇶 Iraq 0Have a nice day. pic.twitter.com/Qk6jDwVwXe

„A mai állásfoglalások közül három az UNRWA-t érinti – mégsem említi, hogy az ügynökség vezetőjét tavaly menesztették, miután az ENSZ saját belső vizsgálata szerint olyan gyakorlatokat alkamazott, melyek kimerítették a „ szexuális visszaélés, nepotizmus, diszkrimináció és más hatósági visszaélés” tényét, személyes haszonszerzés céljából. „Minden EU-állam részt vesz ebben a összeesküvésében, amely meghonosítja a felelősségre vonás nélküli gyakorlatokat az UNRWA-nál.”

„A mai Szíria által kidolgozott és társszponzorált egyik állásfoglalás például hamisan elítéli Izraelt a szíriai állampolgárokkal szemben a Golán-fennsíkon történő „elnyomó intézkedések miatt” – mondta Neuer. „Ez az ENSZ abszurd színházának legújabb felvonása.”

Az állásfoglalás elítéli Izraelt a Golan-fennsík megtartásáért, és követeli, hogy Izrael adja át a földet és az ott élőket Szíriának. „Megdöbbentő” – mondta Neuer. „Hogy hkövetelheti az ENSZ a lakosok átadását Aszad uralmának miután a szíriai rezsim félmillió embert ölt meg a sajátjai közül? A szöveg erkölcsileg és logikailag is abszurd. ”

„A mai állásfoglalások azt a téves képet festik, hogy az ENSZ törődik a palesztinokkal, ugyanakkor nem vesz tudomást több mint 3000 palesztinról, akiket az Aszad rezsim lemészárolt vagy elüldözött.”

„A közgyűlés mai bohózata egy egyszerű tényt hangsúlyoz: az ENSZ automatikus többségének nem érdeke a palesztinok valódi segítése vagy bárki emberi jogainak védelme; ezeknek az egyoldalú elítélések egyetlen célja Izrael bűnbakként való kikiáltása”- mondta Neuer.

„Az ENSZ zsidó állam elleni aránytalan támadása aláássa az állítólag pártatlan nemzetközi testület intézményi hitelességét. A politizálás és a szelektivitás károsítja küldetését, megsemmisítve az ENSZ Alapokmányának az egyenlő bánásmódra tett minden ígéretét, nagy és kicsi nemzet számára egyaránt”- tette hozzá Neuer.

Az UN Watch weboldalában új részt indított, amely dokumentálja az ENSZ Izrael iránti elfogultságát, és több nyelven egyénre szabott petíciókat tartalmaz, amelyek arra kérik a kormányokat, hogy állítsák le az ENSZ Alapokmánya elveinek semmibevételét.

Az olyan országok szavazata, mint Németország és Hollandia, szöges ellentétben áll a kormányaik ígéreteivel. Tavaly, miután 155 német képviselő felszólította a német kormányt, hogy szálljon szembe az ENSZ-ben az „Izrael-ellenes tagállamok politikai indíttatású kezdeményezéseivel”, Heiko Maas német külügyminiszter felszólalt az ENSZ Izrael elleni elfogultsága ellen, és elkötelezte magát „minden olyan kísérlet ellen, amely izolálja vagy delegitimálja Izraelt ”az ENSZ testületeiben.

Hasonlóképpen, miután a holland parlament úgy döntött, hogy „aktívan szembeszáll az Izraellel szemben aránytalanul ellenséges ENSZ-szervezetekkel”, ma mindkét ország együttműködött az Izrael ellenes határozatok elfogadását célzó más EU országokkal.