Kórházból üzent újra Trump a Twitteren

A koronavírussal megfertőződött amerikai elnököt Remdesivirrel kezelik a bethesdai Walter Reed katonai kórházban.

Trump a kórházba indulás előtt a Twitteren pénteken rövid videót tett közzé, amelyben bejelentette, hogy kórházba megy, éjjel pedig azt írta a mikroblogban:

„Minden jól megy, azt hiszem. Köszönet mindenkinek. Szeretet!!!”.

Az elnök az enyhe lefolyású Covid-19 elleni kezelésre alkalmazott Remdesivirt kapja, ezt hajnali közleményében az orvosa is megerősítette. „Örömmel tudatom, hogy az elnök jól van” — fogalmazott Sean Conley az MTI szerint.

Az elnök fáradékony, a first lady nincs kórházban

Az orvos korábbi közleményében azt írta, hogy poliklonálisantitest-készítményt adagoltak Trumpnak, valamint cinket, D-vitamint, aszpirint és még két másik szert kapott. Conley szerint az elnök csak fáradékonyságra panaszkodik.

Melania Trumpnál ugyan szintén pozitív teszt született, a first ladynek nem javasolták, hogy elővigyázatosságból kórházba menjen. Melania Trump szintén láztalan, enyhén köhög és fejfájása van.

Világszerte reagáltak arra a hírre, hogy Donald Trump és felesége koronavírusos lett

Az Egyesült Államok szövetségesei mielőbbi gyógyulást kívánnak, de egyes ázsiai híradásokból nem hiányozhatott némi gúnyolódás.

Joe Biden felfüggeszti a negatív kampányt

Mindeközben The Hill című lap a Biden-kampány munkatársaira hivatkozva arról írt péntek este, hogy Joe Biden, a demokraták jelöltje átmeneti időre felfüggeszti az elnökválasztási riválisáról szóló negatív reklámokat, tekintettel Donald Trump egészségügyi állapotára.

Joe Biden nem teheti meg, hogy azt mondja, „Isten áldja meg Trumpot és a családját”, majd utána a reklámokban leszólja őt — idézte a Biden-kampány egyik munkatársát a The Hill.

Biden és felesége péntek délelőtt a Twitteren kívánt gyors felépülést az elnöknek és a first ladynek. Egyebek mellett azt írták, hogy imádkoznak az elnöki pár egészségéért és biztonságáért. Majd délután — miután a saját vírustesztje negatív lett — Biden Michiganbe indult kampányolni.