Fehér Ház: jól van a koronavírusos elnök és felesége

Donald Trump és felesége jól van, az elnök ellátja feladatait — jelentette ki Mark Meadows, a Fehér Ház kabinetfőnöke. Közben Joe Bident, az elnök demokrata kihívóját is letesztelték a koronavírusra. A volt alelnök, aki egy színpadon volt Trumppal az első elnökjelölti vita alatt, nem kapta el a fertőzést. 

„Olyan elnökünk van, aki nemcsak most látja el a feladatait, hanem a jövőben is el fogja látni” — jelentette ki Meadows.

Elmondta: az elnöki pár a fertőzés enyhe tüneteit mutatja, mindketten jól vannak. Az elnöknek nemcsak jó a hangulata, hanem nagyon is energikus

— mondta a kabinetfőnök, akit szintén teszteltek és az eredmény negatív lett.

Meadows arról nem kívánt nyilatkozni, hogy Melania és Donald Trump milyen kezelést kap. Derűlátóan nyilatkozott a gyors felépülésüket illetően.

A Fehér Ház közlése szerint Trump legkisebb fia, Barron vírustesztje negatív lett.

Nyilatkozott Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője is. Mint mondta: telefonon beszélt az elnökkel, s úgy találta, hogy „kifejezetten jó a hangulata”.

A washingtoni Fehér Ház. Fotó: MTI

Több demokrata párti politikus a Twitteren reagált a hírre.

Mint arról korábban a Neokohn is írt, Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje és felesége gyors felépülést kívánt az elnöki házaspárnak. „Gondolataink Trump elnökkel és Melania Trump first ladyvel vannak” — írta a Twitteren Biden, hozzátéve, hogy „továbbra is imádkozunk az elnök és családja egészségéért és biztonságáért”.

Joe Bidenen azóta szintén elvégezték a koronavírus-tesztet. A volt alelnök nem kapta el a fertőzést.

Kamala Harris, a demokraták alelnökjelöltje szintén a Twitteren kívánt „gyors és teljes felépülést” az elnöki párnak.

Nancy Pelosi, demokrata párti házelnök az MSNBC televíziónak nyilatkozva úgy fogalmazott: „nagy szomorúsággal” hallotta a hírt. Hozzáfűzte: „most, hogy Egyesült Államok elnöke és felesége az őt körülvevő óvintézkedések ellenére is megfertőződtek, talán ez alkalom arra, is, hogy az emberek tanuljanak ebből”.

A házelnök fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy reményei szerint Trumpék vírusfertőzöttsége „lehetővé teszi a hatalomátadás egészségesebb megközelítését”.

Világszerte reagáltak arra a hírre, hogy Donald Trump és felesége koronavírusos lett

Az Egyesült Államok szövetségesei mielőbbi gyógyulást kívánnak, de egyes ázsiai híradásokból nem hiányozhatott némi gúnyolódás.