Madonna: „Palesztina kerüljön vissza a térképre!”

Az amerikai énekesnő az Instagram oldalán megosztott egy sor olyan üzenetet, amelyben szolidaritását fejezte ki a palesztinok iránt. 

Madonna nemrég azzal okozott felháborodást, hogy a 15 millió követővel rendelkező Instagram-oldalán megosztotta Louis Farrakhan amerikai muszlim vezető drámai hangvételű videóját, aki a közösségén kívül leginkább antiszemita nézeteiről híres.

Néhány nappal a botrány után a hatvanegy esztendős előadó palesztin szolidaritásról posztolt a közösségi oldalán – számolt be a The Algemeiner.

Az énekesnő először kiposztolta azokat a múlt héten széles körben megosztott, később hamisnak bizonyult képeket, amelyek azt állították, hogy a Google „eltávolította Palesztinát” a térképről.

Egy harmadik posztban kijelentette, hogy „Palesztina” mellett áll és követelte, hogy „Palesztina kerüljön vissza a térképre”.

Majd egy újabb posztban megosztott egy afroamerikai aktivistának tulajdonított idézetet, amely szerint a feketék szolidaritása a palesztin üggyel „segít megérteni a modern rasszizmus természetét”.

Madonna tavaly a Tel-Avivban tartott Eurovíziós Dalfesztiválon okozott botrányt azzal, hogy a háttértáncosai palesztin zászlót viseltek a hátukon.

„A Black Lives Matter honlapja az antiszemitizmus súlyos bűnébe esett”

Alan Dershowitz szerint ha a BLM nem törli antiszemita platformját, akkor rendes emberek nem támogathatják a szervezetet.