Mark Zuckerberg egyre vallásosabb

A Facebook-alapító Mark Zukerberg egyre vallásosabb lett az utóbbi években. A 35 éves milliárdos erről egy technológiai konferencián beszélt nemrég – írja a JTA zsidó hírügynökség. 

„Az elmúlt néhány évben alázatosabbá váltam, egyre vallásosabb lettem”

– mondta Mark Zuckerberg a Silicon Slopes Tech Summit nevű konferencián Salt Lake City-ben, ahol a Facebook felépítette hatalmas, Eagle Mountain nevű adatparkját, amit Zuckerberg tévesen Eagle Rock-nak mondott bevezetőjében.

Úgy vélte, a vállalatát az elmút években ért kihívások, valamint két lányának születése járult hozzá spirituális fejlődéséhez.

„Mindannyiunknak éreznie kell, hogy nálunk nagyobb dolgok részei vagyunk. Megpróbálom minden este lefektetni a lányaimat. Ez nem mindig sikerül, de ezt fontosnak tartom. Fontos a munka, de a nap végén mindannyian emberek vagyunk, akiknek családra, barátokra, közösségre van szüksége maga körül”

– fogalmazott Zuckerberg.

„Olyan dolgokban kell hinned, amelyek nagyobbak nálad”

– mondta a Facebook alapítója, később hozzátéve, hogy ezt nem azért úgy értette, hogy Isten egy mentor lenne.

Zuckerberg 2016-ban posztolt a Facebookon egy kérdésre válaszolva a vallásosságáról. Akkor azt írta, hogy „zsidó neveltetést kaptam, aztán keresztülmentem egy olyan időszakon, amikor megkérdőjeleztem dolgokat, de jelenleg úgy vélem, hogy a vallás nagyon fontos.

Zuckerberg azt mondta, hogy számára fontos az örökség továbbadása, ilyen emlékezetes pillanat volt az is — szintén nyilvános poszt árulkodik róla –, hogy a családjában csaknem 100 éve őrzött ezüst kiddus-poharat adta ajándékba egyik kislányának, valamint ünnepi kalácsot is sütöttek.

Mint arról mi is írtunk, sokan és sokféleképpen illették éles bírálatokkal azért amiért következetesen piaci módszerekkel válaszolt cégének címzett etikus és morális kérdésekre is.

Macron és Zuckerberg szerint államilag kell lépni a gyűlöletbeszéd ellen

A francia elnök és a Facebook elnök-vezérigazgatója másfél órán át tárgyalt az internetes gyűlöletbeszéd elleni küzdelemről.