Trump Iránnak: Ne öljétek meg a tüntetőket!

Az amerikai elnök Twitteren figyelmeztette az iráni rezsimet, az Egyesült Államok árgus szemekkel figyeli az Iszlám Köztársaságot. 

Miután az amerikai külügyminisztérium kinyilvánította szolidaritását az iráni tüntetők felé, az elnök is megszólalt az ügyben — írja az Arutz 7.

Donald Trump fárszi és angol nyelven a következőt írta oldalára:

„Az iráni vezetőknek üzenem: NE ÖLJÉTEK MEG A TÜNTETŐITEKET. Már így is ezreket börtönöztetek be és öltetek meg, a világ figyel titeket. S ami még fontosabb az USA is figyel. Kapcsoljátok vissza az internetet és engedjétek szabadon a riportereket! Fejezzétek be a nagyszerű iráni emberek legyilkolását!”

JavaScript is not available.

No Description

Szombaton tüntetések törtek ki Iránban, miután az iszlamista vezetés elismerte, hogy ők lőtték le a nagyrészt iráni utasokkal teli ukrán utasszállítót.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter támogatását fejezte ki a tüntetők iránt és kijelentette, hogy Amerika csak azt szeretné, ha Irán úgy viselkedne, mint bármelyik más normális ország.

Letartóztatták, és tüntetésekre való felbujtással vádolták meg a brit nagykövetet Iránban

Nagy-Britannia iráni nagykövetének teheráni ideiglenes őrizetbe vételét a brit külügyminiszter „a nemzetközi jog nyilvánvaló megsértésének” nevezte.