Betlehembe is ellátogat januárban Putyin

Várhatóan Mahmúd Abbásszal, a Palesztin Hatóság vezetőjével is találkozik majd.

Január 23. körüli napokra várják Vlagyimir Putyint Betlehembe, hogy a Palesztin Hatóság képviselőivel találkozzon — derül ki az Arutz7 írásából. A meghívásról a palesztinok oroszországi nagykövete árult el információkat pénteken az orosz médiában. Abdel Hafiz Nofal azt is elmondta, hogy az orosz elnök tervek szerint Mahmúd Abbásszal is tárgyalni fog.

„Több téma is terítékre kerül, nem csak a bilaterális kapcsolatok” — vetítette előre a nagykövet, aki emellett megismételte, hogy a palesztinok nem hajlandóak közreműködni az amerikaiakkal a béketerveket illetően.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, az „évszázad béketerveként” is többször beharangozott amerikai javaslatcsomagot kezdetektől elutasították palesztin részről, és a nyáron megrendezett bahreini konferencián sem vettek részt.

Mint ismert, az orosz elnök azért utazik a régióba a következő év elején, hogy részt vegyen a világvezetőknek szervezett Világ Holokauszt Fórum nevű konferenciaeseményen, amit a jeruzsálemi Jad Vasem Múzeumban rendeznek január 23-án. Csütörtökön Putyin az izraeli miniszterelnökkel is egyeztetett telefonon közelgő útja kapcsán.