Trump: árulásért kellene letartóztatni a vádlómat

Az amerikai elnök szerint Adam Schiff képviselő „hamis és borzalmas” koholmány alapján folytat ellene boszorkányüldözést.

Donald Trump megjegyzése arra az elnökségét övező vádra utal, mely szerint egy telefonhívás keretében arra kérte az ukrán elnököt, Volodymyr Zelenszkijt, hogy indítson nyomozást demokrata ellenfele, Joe Bidennel és fiával kapcsolatban — írja a Reuters.

Az állítólagos hívás részleteit egy amerikai hírszerző közölte hivatalos panaszában, mely kapcsán felmerült, vajon az amerikai elnök az amerikai segélyekkel igyekszik-e saját politikai szívességet kicsikarni Ukrajnából.

“Adam Schiff képviselő törvénytelenül találta ki a hamis és szörnyűséges állítást, amit nekem tulajdonít, mint az ukrán elnökkel folytatott telefonhívásom legfontosabb részét, és fel is olvasta a Kongresszus és az amerikai nép füle hallatára. SEMMI köze nincs ahhoz, ami elhangzott a telefonhíváskor. Árulás vádjával letartóztatni?”

— írta Trump twitterüzenetében.

JavaScript is not available.

No Description

Az elnök itt Schiff Képviselőház Hírszerzési Bizottságának tett megjegyzéseire utalhat meghallgatása során. Schiff elmondta, megjegyzései parodizálni próbálták Trump megjegyzését a Zelenszkijel folytatott hívásával kapcsolatban.

Két és fél év ígérgetés után Nancy Pelosi a Képviselőház demokrata párti vezetője kedden bejelentette, hogy alkotmányos felelősségre vonási eljárást indít az Egyesült Államok elnöke ellen.

Megbuktatni Trumpot, bármi áron?

A demokraták úgy döntöttek, hogy mindent feltesznek egy lapra. Hajdú Tímea háttér összefoglalója.