Rejtélyes eredetű náci drogok lepték el Európát

Egyre több helyen bukkannak fel a náci önkényuralmi jelképekkel ellátott drogok.

2023 végén a hollandiai Kerkrade-ben a rendőrök megállítottak egy sofőrt, aki figyelmen kívül hagyott egy stoptáblát, és gyorsan észrevettek három dolgot. Először is, nem volt érvényes jogosítványa. Másodszorra, úgy tűnt, hogy be van tépve. Három:

az anyósülésen mellette egy hatalmas zacskó náci birodalmi sas formájú ecstasy tablettát találtak.

A tabletták mellett a rendőrök fél kiló füvet és 100 gramm kokaint is lefoglaltak. A letartóztatásról csak egy ír bulvárlap, a Sunday World számolt be, de a holland rendőrség a VICE-nak megerősítette a tényét.

Pedig nem elszigetelt esetről van szó. „Tegnap a Francia Pszichedelikus Társaság egyik tagja, ezt küldte nekünk” – írta a héten az X-en Dr. Zoë Dubus, a pszichotróp drogokra szakosodott kutató. A poszthoz csatolt egy fotót két szürke tablettáról, amelyek szintén náci sas alakúak voltak.

Dr. Dubus szerint a tabletták „Franciaországban kezdtek terjedni”, és „2024 eleje óta Svájcban, Izlandon és Hollandiában is kiszúrták őket”.

Az első náci szimbólummal ellátott drogot 2019-ben Svájcban találták, majd néhány évvel később egy horogkeresztes LSD-tabletta következett. De eddig, magyarázza Dr. Dubus, ez egy „korlátozott jelenség” volt. Ez azonban idén megváltozott.

„2024 elején több, náci sast és horogkeresztet ábrázoló tablettát találtak, ami a forgalom növekedésére utal”

– emlékeztet. „Ráadásul a tabletták mind különböző minőségűek és összetételűek voltak”. Az azonos kialakítású tabletták kémia összetételének eltérései szerinte azt bizonyítják, hogy több különböző gyártótól származnak. Nem tudja, hogy jelenleg mely csoportok gyártják őket, de megjegyzi, hogy az európai MDMA-gyártás továbbra is főként Hollandiában összpontosul.

Tavaly egy észak-perui kikötőben 58 kilogramm, Belgiumba szánt kokainszállítmányt tartóztattak fel.

A szállítmány minden egyes kokaintömbjét náci zászlóba csomagolták.

Luis Bolanos rendőr ezredes elmondta az újságíróknak, hogy a „náci kokain” értéke 3 millió dollár volt, és „Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban és Spanyolországban terjesztették volna”. Nehéz megmondani, hogy a különleges dizájnt neonáci drogbandák rendelték-e, vagy olyan drogbandák, amelyek neonáciknak akartak eladni.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Mérgezett cukorkával akartak zsidó gyerekeket ölni New Yorkban

A „Mániákus Gyilkos” nevű szekta 20 éves vezetőjét azzal is vádolják, hogy letartóztatása előtt még megkínzott egy haldokló zsidó beteget.