Izrael-ellenes LMBTQ-aktivistát neveztek ki a Fehér Házban

Hatalmas a felháborodás Tyler Cherry kinevezése körül.

Eitan Fischberger, egy Izraelben élő közel-keleti elemző és író Cherry több korábbi kommentjét is közzétette, köztük olyanokat, amelyek azt bizonyítják, hogy a Fehér Ház új munkatársa le akarja állítani az Izraelnek történő fegyvereladásokat és méltat számos antiszemitát.

Cherry bejegyzései Linda Sarsour aktivistára, akit régóta zsidógyűlölettel vádolnak, úgy hivatkoznak, mint „egy muszlim nőre az ellenállás élén”. Posztolt továbbá „Palesztina megszállásáról”, és követelte a „szabad Palesztina” létrejöttét.

Cherry egy 2017. augusztus 15-i posztjában azt írta Donald Trumpról, hogy „az Egyesült Államok elnöke egy náci szimpatizáns”.

„Miért gondolja a Biden-kormányzat, hogy rendben van, hogy egy Izrael-ellenes munkatársakat alkalmaz?”

– írta a Republikánus Zsidó Koalíció a kinevezés hírére.

„Képmutató és kegyetlen, ahogyan az LMBTQ-csoportok cserbenhagyták Izraelt”

David Kilmnick harminc éve küzd az LMBTQ-identitású emberek jogaiért. Most azt mondja, hogy nagyot csalódott számos szervezetben

A StopAntisemitism nevű szervezet felszólította Joe Biden amerikai elnököt, hogy azonnal vonja vissza a Tyler Cherry kinevezését, és „végezzen alaposabb munkát a személyzet átvilágításában”.

Miután vasárnap napvilágot láttak korábbi antiszemita bejegyzései, a Fehér Ház új kommunikációs igazgatóhelyettese azt írta, hogy

„korábbi, fiatalabb koromból származó közösségi média-bejegyzéseim nem tükrözik a jelenlegi nézeteimet. Pont”.

„Támogatom ennek a kormánynak a programját – és folytatom a kommunikációs munkámat, amely a klíma- és környezetvédelmi politikánkra összpontosít” – írta Cherry.

Fellázadtak Biden elnök ellen a Fehér Ház Izrael-gyűlölő gyakornokai

Egy amerikai történész szerint soha nem történt még ilyen a Fehér Ház történetében.