„Képmutató és kegyetlen, ahogyan az LMBTQ-csoportok cserbenhagyták Izraelt”

David Kilmnick, aki alapítója és elnöke az LGBT Networknek, egy nonprofit szervezetnek, amely oktatást, érdekképviseletet és támogatást nyújt több tízezer LMBTQ-identitású személynek Long Islanden és New York-ban, most azt mondja, hogy nagyot csalódott számos szervezetben.

„Több mint 30 éve harcolok és vagyok szókimondó vezetője az LMBTQ embereknek és családokért. Mindennek elmondtak már, halálosan fenyegettek a melegségem miatt, a rendőrség még ahhoz is ragaszkodott, hogy pánikgombot szereljenek fel a házamban ezek miatt a fenyegetések miatt” – kezdte a JTA-n megjelent cikkét Kilmnick, hozzátéve, hogy ez nem akadályozta meg őt abban, hogy az LMBTQ közösség békéjén és biztonságán dolgozzon.

„És mégis, előfordult, hogy LMBTQ-rendezvényeken veszek részt, ahol ez a biztonság gyorsan szertefoszlik, mert én is zsidó vagyok. Sajnos számtalan példa van erre, de az egyik, amit soha nem fogok elfelejteni, az a tiltakozás, amely a National LGBTQ Task Force Creating Change konferencián történt, még 2016-ban Chicagóban. A tiltakozást palesztin-barát aktivisták szervezték, akik megvádolták a Wider Bridge zsidó LMBTQ szervezetet, hogy Izrael palesztinokkal szembeni bánásmódját mossa tisztára” – folytatta Kilmnick.

Visszaemlékezése szerint a tüntetők eltorlaszolták a konferenciaterem bejáratát, olyan jelszavakat skandáltak, mint „A folyótól a tengerig Palesztina szabad lesz” vagy „A cionizmusnak mennie kell”, és elfoglalták a színpadot, megakadályozva az izraeliek fellépők beszédét.

Kilmnick leírja, hogy eszébe jutott az akkor átélt félelem 2023. október 7-én, szombaton, a Hamász támadásának napján is, amely során egész családokat mészároltak le: gyerekeket és csecsemőket öltek meg szüleik előtt, lefejezték és elégették a holttesteket, fiatal nőket erőszakoltak meg barátaik holtteste mellett. Több mint 200 embert túszul ejtettek, és több ezret megsebesültek.

„Össze van zavarodva az erkölcsi iránytű, a terroristák váltak a hősökké”

Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija szerint túlélési stratégiát kell kialakítania a vallásos zsidóknak a nyugati országokban.

„A Hamász egy olyan szervezet, amely az iszlám törvények kemény és intoleráns változatát kényszeríti Gázára, ahol a homoszexualitás illegális, és halállal büntetendő.

A Hamász egy olyan szervezet, amely LMBTQ-személyeket üldöz, kínoz és gyilkol, vagy arra kényszeríti őket, hogy meneküljenek az életükért. A Hamasz egy olyan szervezet, amely megtagadja az LMBTQ-személyek jogait, képviseletét vagy elismerését”

– mutat rá cikkében Kilmnick, csalódottan megjegyezve, hogy több mint két héttel később már „fülsiketítő a hallgatás” ennek kapcsán számos prominens LMBTQ vezető és szervezet részéről.

„Azok, akik rövid kijelentések, amiket tettek, még csak nem is említik a Hamászt, hamisan relativizálva nem említik az antiszemitizmust, vagy összekeverik más identitásokkal, és nem nyújtanak támogatást az LMBTQ-zsidóknak” – írta Kilmnick, aki szerint tovább rontja a helyzetet, hogy néhány úgynevezett LMBTQ-vezető még tiltakozik is Izrael ellen, és antiszemita nyelvezetet használ, amelyek normalizálják az antiszemitizmust és elidegenítik az LMBTQ-zsidókat.

„Mozgalmunkkal vállvetve kiálltunk a faji méltányosságért, a transz jogokért, a reproduktív igazságosságért és sok más kérdésért folytatott harcban, ezért a LMBTQ csoportoktól való cserbenhagyás egyszerre képmutató és kegyetlen”

– folytatta keserűen.

Hol vannak az izraeli túszok szabadon bocsátását követelő palesztin tömegek?

„Hol vannak a palesztinok Gázában, akik fellépnek a Hamász ellen?” – teszi fel kérdést Dr. Einat Wilf, volt izraeli hírszerző és politikus.

Kilmnick szerint Izrael a demokrácia, a remény és a szabadság világítótornya a Közel-Keleten élő LMBTQ emberek számára, egy olyan régióban, ahol sok ország kriminalizálja és üldözi őket.

„Izrael az egyetlen ország a régióban, amely elismeri az azonos neműek külföldön kötött házasságát, lehetővé teszi az azonos nemű párok számára, hogy gyermeket fogadjanak örökbe, megvédi az LMBTQ-személyeket a diszkriminációtól és az erőszaktól, és lehetővé teszi számunkra, hogy szolgáljunk a hadseregben.

Izrael élénk és sokszínű LMBTQ-kultúrával is rendelkezik, Tel Aviv a világ egyik legmelegbarátabb városa, ahol évente megrendezik a Pride felvonulást, amely több százezer résztvevőt és látogatót vonz. Ez egy olyan hely, ahol hiteles önmagunk lehetünk” – mutatott rá.

Kilmnick kitért arra is, hogy az LMBTQ közösséget nem szabad megtévesztenie a Hamász propagandájának és manipulációjának, rámutatva, hogy a Hamászt nem érdeklik az emberi jogok vagy a humanitárius kérdések.

„A Hamász nem törődik sem a palesztinokkal, sem a törekvéseikkel. A Hamászt csak a saját hatalma és ideológiája érdekli. A Hamász a palesztinokat gyalogként, pajzsként és áldozatként használja Izrael elleni háborújában. A Hamász eszközként és szövetségesként csak kihasználja az LMBTQ közösséget Izrael elleni háborújában” – tette hozzá.

Cikke végén Kilmnick felszólította a LMBTQ közösséget, hogy álljon ki Izrael mellett ebben a háborúban, mert ez a helyes dolog.

„Ez a helyes lépés, mivel Izrael szabadságot, egyenlőséget, méltóságot és biztonságot kínál az LMBTQ-személyeknek”

– írta.

Amikor már Izrael sem elég befogadó a nyugati haladároknak

Páros lábbal állt bele Izraelbe a világ egyik legnagyobb meleg magazinja. Nem kellett volna. Vélemény.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.