Fellázadtak Biden elnök ellen a Fehér Ház Izrael-gyűlölő gyakornokai

Több mint 40 fehér házi gyakornok a héten levelet írt Joe Biden amerikai elnöknek és Kamala Harris alelnöknek, amelyben azt követelik, hogy a kormányzat azonnali tűzszünetre szólítson fel a Gázai övezetben, és támogassa az „izraeli apartheid” megszüntetését célzó politikai megoldást.

„Mi, a Fehér Ház és az elnöki hivatal 2023-as őszi gyakornokai nem hallgatunk tovább a palesztin nép folyamatos népirtásáról” – olvasható a levélben. „Palesztinok, zsidók, arabok, muszlimok, keresztények, feketék, ázsiaiak, latinók, fehérek és queerek vagyunk.

Halljuk az amerikai nép hangját, és felszólítjuk a kormányt, hogy követeljen állandó tűzszünetet”.

A levél úgy folytatódik, hogy a gyakornokok „soha nem fogják elfelejteni, hogy az amerikai nép kéréseit hallották, és eddig figyelmen kívül hagyták”.

A gyakornokok követelték az összes túsz szabadon bocsátását, „beleértve a palesztin politikai foglyokat is” és diplomáciai megoldást, „amely véget vet az illegális megszállásnak és az izraeli apartheidnek”, valamint egy „szabad Palesztinát”.

Tevi Troy, aki George W. Bush korábbi elnök alatt az egészségügyi és humán szolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár volt, és több amerikai elnöki adminisztráció történetét is megírta, a JNS-nek elmondta, hogy nem tudja elképzelni, hogy egy ilyen levél megszülethetett volna a korábbi elnökök hivatali ideje alatt.

Erkölcsileg csődöt mondtak a legnevesebb amerikai egyetemek vezetői

Nem tudtak válaszolni arra a kérdésre, hogy a “zsidók kiirtására való felhívás” szembemegy-e az általuk képviselt intézmények magatartási kódexével.

„Elképzelhetetlen lenne, hogy egy gyakornok George W. Bush Fehér Házában bármilyen nyilatkozatot adjon ki, amelyben kifogásolja a Fehér Ház politikáját, és ez bármelyik Fehér Házra igaz, amelyet valaha is tanulmányoztam” – mondta Troy.

„A gyakornokok a Fehér Ház legkönnyebben lecserélhető alkalmazottai, és jellemzően mindent megtesznek azért, hogy megtartsák a pozíciójukat.”

A Fehér Ház korábbi gyakornoki osztályairól készült hivatalos fehér házi képek alapján a 40 aláíró azt jelenti, hogy körülbelül a Fehér Ház gyakornokainak mintegy 20%-a írta alá a levelet.

„Azok a gyakornokok, akik azt hiszik, hogy joguk van kisajátítani az elnök politikai szerepét, nem elég bölcsek ahhoz, hogy bárhol is gyakornokoskodjanak, nemhogy a Fehér Házban”

– kommentálta a levelet a Demokratikus Többség Izraelért nevű csoport, amely a Demokrata Párton belül Izrael-párti politikákért száll síkra.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Egyre merészebb a síita polip – mire vár még Amerika?

Még nem késő megakadályozni az amerikai elrettentés teljes összeomlását a Közel-Keleten. Vélemény.