Erkölcsileg csődöt mondtak a legnevesebb amerikai egyetemek vezetői

Elképesztő jelenetek játszódtak le azon a kongresszusi meghallgatáson, amelyen a Harvard, az MIT és a Pennsylvania egyetem vezetőit kérdezték arról, hogy a “zsidók kiirtására való felhívás” szembemegy-e az általuk képviselt intézmények magatartási kódexével.

A meghallgatásra azt követően került sor, hogy soha nem tapasztalt megosztottságot okozott az amerikai egyetemeken a Hamász-Izrael háború, valamint a felsőoktatási intézményekben már korábban is rendszeressé váltak a palesztinpárti és zsidóellenes megnyilvánulások.

A konkrét kérdés így hangzott:

„Megsérti-e a zsidók kiirtására való felhívás az [egyetemük] magatartási kódexét vagy a zaklatásra vonatkozó szabályokat?”

A kérdező képviselő annyira megdöbbent a válaszoktól, hogy újra és újra feltette mindegyiküknek ugyanazt a kérdést, amelyre mindhárom elnök cinikusan mosolyogva ugyanazt válaszolta.

Az egyetemi vezetők úgy fogalmaztak, hogy mindez „a kontextustól függ” és „attól, hogy a beszéd átfordul-e magatartásba”, azaz ténylegesen a zsidók meggyilkolásához vezet-e.

Bill Ackman milliárdos hedge fund menedzser az eset kapcsán úgy fogalmazott az X-en, hogy ha valamelyik vállalatuk vezérigazgatója adott volna hasonló választ, egy órán belül a süllyesztőbe került volna. Az üzletember szerint az olyan vezetők miatt robbant be az antiszemitizmus az egyetemeken és világszerte, mint Claudine Gay, Elisabeth Magill és Sally Kornbluth elnökök.

„A kongresszusi vezetőink elismerést érdemelnek, mert nyilatkozataikban, kérdéseikben, és a meghallgatás tiszteletteljes lebonyolításában óriási vezetői és erkölcsi tisztánlátásról tettek tanúbizonyságot. Egy mesterkurzust láthattunk arról, hogyan kell működnie a kormányunknak és a demokráciánknak” – fogalmazott Ackman.

Ez a cikk eredetileg a Tett és Védelem Alapítvány oldalán jelent meg.

Egyre merészebb a síita polip – mire vár még Amerika?

Még nem késő megakadályozni az amerikai elrettentés teljes összeomlását a Közel-Keleten. Vélemény.

Az amerikai zsidó diákok harmada fél az egyetemen, ezért rejtegeti identitását

Aggasztó számok láttak napvilágot a Hillel International hétfőn közzétett felméréséből.