Az amerikai zsidó diákok harmada fél az egyetemen, ezért rejtegeti identitását

Minden harmadik zsidó diák arról számolt be, hogy tanúja volt vagy tapasztalt zsidók elleni gyűlölet- vagy erőszakcselekményeket az egyetemén. A többségük elégedetlen az egyetemek válaszlépésével ezekre az incidensekre.

A Hillel International hétfőn közzétett új felmérése szerint az Egyesült Államokban a zsidó egyetemisták 37%-a számolt be arról, hogy biztonsági aggályok miatt kénytelen elrejteni zsidó identitását.

Adam Lehman, a Hillel International elnöke és vezérigazgatója mély aggodalmát fejezte ki ezen eredmény miatt.

„Az a riasztó tendencia, hogy a zsidó diákok nem érzik magukat biztonságban, és identitásuk elrejtésére kényszerülnek, közvetlenül tükrözi az egyetemeken tapasztalható növekvő ellenségeskedést és antiszemita incidenseket”

– jelentette ki Lehman.

A könyvtárban bújtak el a zsidó diákok a Hamász-párti csőcselék tombolása miatt

Rémisztő jelenetek zajlottak egy New York-i főiskolán.

Lehman hangsúlyozta, hogy az egyetemek vezetésének sürgősen foglalkozniuk kell ezekkel a kérdésekkel, és biztonságosabb környezetet kell teremteniük a zsidó diákok számára.

A felmérés további eredményei között szerepel, hogy a zsidó diákok jelentős, 84%-a elmondta, hogy az izraeli és gázai helyzet érzelmileg is hatással van rájuk, sokan szomorúságról és félelemről számoltak be.

Ezekre a kihívásokra válaszul a Hillel International közölte, hogy fokozta a zsidó diákok támogatására irányuló erőfeszítéseit. A szervezet szolidaritási rendezvényeket szervez, mentális egészségügyi segítséget kínál, és biztonságos tereket hoz létre a diákok számára, ahol kifejezhetik és büszkék lehetnek zsidó identitásukra.

Izraelben viccet csináltak a Hamászt támogató nyugati liberálisokból

Az izraeli humoristák vicces módon mutattak rá a Hamász-párti diákok tudatlanságára és nyilvánvaló képmutatására.