A könyvtárban bújtak el a zsidó diákok a Hamász-párti csőcselék tombolása miatt

Rémisztő jelenetek zajlottak egy New York-i főiskolán.

Egy New York-i főiskola zsidó diákjai szerdán bezárkóztak az iskola könyvtárába, miközben egy palesztinbarát tüntetés vonult át az épületen. A tüntetők az ajtókon dörömböltek és azt skandálták, hogy „szabad, szabad Palesztina” – írja a Mandiner.

Az egyik videón a demonstrálók a könyvtár előtt haladtak el, transzparensekkel a kezükben, miközben az üveg túloldalán a zsidó diákok egy asztalnál ülve próbáltak tanulni.

Az esetről Jake Novak, a New York-i izraeli konzulátus korábbi médiaigazgatója is beszámolt X-oldalán. Mint írta, „forrásaim szerint több zsidó diák jelenleg is a Cooper Union épületében, az iskolai könyvtárába van bezárva, mivel egy Hamász melletti tüntetés miatt ott kerestek menedéket. (…) A rendőrséget már 40 perce értesítették, de féltek beavatkozni.

Jake Novak on Twitter: „Video from the ⁦@cooperunion⁩ library now: pic.twitter.com/skOM1vWsv0 / Twitter”

Video from the ⁦@cooperunion⁩ library now: pic.twitter.com/skOM1vWsv0

A biztonságiak döntöttek úgy, hogy inkább elbarikádozzák a diákokat, mivel aggódtak, hogy nem tudják megvédeni őket”.

Novak megosztotta azt a felvételt is, melyen a zsidó diákok a könyvtárban állnak, miközben kívülről dörömbölés hallatszik.

Az egykori médiaigazgató arról is beszámolt valamivel később, hogy a diákok biztonságban vannak, alternatív útvonalakon kimenekítették őket a könyvtárból.

„Össze van zavarodva az erkölcsi iránytű, a terroristák váltak a hősökké”

Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija szerint túlélési stratégiát kell kialakítania a vallásos zsidóknak a nyugati országokban.