Melanie Phillips: A Közel-Kelet sorsdöntő pillanata

Miközben Észak–Izrael lángol, Amerika egy szörnyű háborúba vezeti a világot. Melanie Phillips brit publicista véleménycikke.

Ha az emberek úgy gondolják, hogy a gázai háború elviselhetetlen, akkor fel kell készülniük arra, ami most következhet.

Ezen a héten Izrael északi része lángolt, amikor a Libanonból érkező Hezbollah–rakéták sortüzei által okozott tüzek 3460 hektárnyi földet emésztettek fel. Ráadásul a Hezbollah, amely már nyolc hónapja rakéta- és robotrepülő–támadásoknak teszi ki Észak–Izraelt, messze délig, Akkóig és Naharijáig kiterjesztette hatósugarát.

Ez az eszkaláció azt jelentheti, hogy Izrael, amely eddig óvatosan visszafogta a Hezbollah agressziójára adott válaszlépéseit, most leveszi a kesztyűt, és teljes körű támadást indít Irán proxy hadserege ellen.

Izrael eddig vonakodott ezt megtenni, amiatt, ami bekövetkezhet. A Hezbollah mintegy 150 000 rakétából és robotrepülőből álló arzenált épített fel Libanonban. Ha teljes erejét beveti, izraeliek tízezrei halhatnak meg.

Irán közvetlenül is beszállhat a csatába, iraki, szíriai és jemeni csatlósaival együtt. Oroszország és Kína pedig világháborúvá növelheti a konfliktust.

Nyilvánvaló, hogy ezt a legjobb elkerülni, ha egyáltalán lehetséges. Ugyanilyen nyilvánvaló, hogy Izrael nem engedheti meg magának, hogy ilyen támadásnak legyen kitéve Libanon felől, még kevésbé, mint a Gázából érkező elviselhetetlen fenyegetésnek.

Az emberek azt feltételezik, hogy ha Izraelt a Hezbollah elsöprő erejű támadás éri, az USA a védelmére siet. Pedig Amerika hozott minket ebbe a vészjósló helyzetbe.

Irán megbékítése mind Joe Biden elnök, mind Barack Obama korábbi elnök kormánya részéről volt az, ami megalapozta az október 7-i pogromot. Az USA még most is akadályozza Izrael szükséges védelmét.

Amiről mindenki hallgat: A Hezbollah lángba borította Észak-Izraelt

Várjuk a nemzetközi felháborodást…

Meglepő módon a Biden-kormányzat ma mindent megtesz annak érdekében, hogy megelőzze a Hamász mint katonai erő megsemmisítését, és megvédje Iránt.

Bár október 7-e után azonnal két repülőgép–hordozót küldött a térségbe, kezdettől fogva világos volt, hogy a Biden-kormányzat részéről Izrael támogatásának az is volt a célja, hogy megakadályozza a zsidó államot abban, hogy döntő lépéseket tegyen mind Irán, mind a gázai palesztin arabok ellen.

Még mielőtt végleg megállították volna a Hamász rohamosztagosait október 7-én, Antony Blinken amerikai külügyminiszter Izrael és a Hamász közötti azonnali tűzszünetre szólított fel. Nem sokkal később Biden arra kényszerítette Izraelt, hogy tegyen le a Hezbollah elleni megelőző csapásról, amellyel az IDF meg akarta akadályozni azt, ami mostanra kibontakozott:

a Libanonból naponta érkező rakéta- és robotrepülő-támadásokat.

Amikor az IDF háborút indított a Gázai övezetben, hogy megakadályozza, hogy a Hamász valaha is megismételje ezt a mészárlást, a Biden-kormányzat arra kényszerítette az izraelieket, hogy a palesztin életeket a saját népük elé helyezzék. Az IDF-et olyan lassú előrehaladásra kényszerítette, hogy a Hamász időt nyert az átcsoportosításra. Az amerikaiak arra kényszerítették az izraelieket, hogy egyre nagyobb segélyszállítmányokat fogadjanak, amelyek nagy részét a Hamász ellopta magának.

A Biden–kormányzat a Hamász propagandáját terjesztette, amely a gázai polgári áldozatokról és a segélyek visszatartásáról szóló hazugságokkal démonizálta Izraelt. Amikor Irán csatlósai tucatnyi támadást indítottak amerikai érdekeltségek ellen, az USA csak gyengén reagált.

Melanie Phillips: A nyugati média segít a palesztin hazugságok terjesztésében

„A mainstream média hisz a palesztinoknak amikor rendszeresen hazudnak Izraelről. Ezek a hazugságok háborús fegyverek, erőszakra és tömeggyilkosságra buzdítanak.”

Miután Irán példa nélküli közvetlen támadást indított Izrael ellen drónok és rakéták százaival, az Egyesült Államok valóban Izrael védelmére kelt – de csak azután, hogy Teheránnal gyakorlatilag megkoreografálták a támadás korlátait, és utasították Izraelt, hogy fogja vissza magát.

A jelenlegi tűzszüneti tárgyalások során Biden megpróbálta Izraelt megadásra kényszeríteni azzal a hamis állítással, hogy az izraeli kormány a háború végleges befejezését javasolja az összes túsz visszaadása nélkül, és a Hamász gázai szerepvállalásának fenntartásával.

A The Wall Street Journal beszámolója szerint pedig az USA megpróbált nyomást gyakorolni Nagy–Britanniára és az európai országokra, hogy a Nemzetközi Atomenergiaügynökség e heti igazgatótanácsi ülésén elálljanak az Irán elmarasztalására irányuló tervektől, melyeket az indokolt, hogy Teherán egyre gyorsuló ütemben halad az atomfegyverek kifejlesztése felé.

Amerika zavarba ejtő és rosszindulatú viselkedésének magyarázata számos alapvető koncepcionális tévedésben rejlik, amelyekhez évek óta ragaszkodik és továbbra is fenntart mind a Közel–Kelettel, mind pedig Amerika világban betöltött szerepével kapcsolatban.

A Biden-kormányzat nem hajlandó az Izrael elleni támadást az Irán által a zsidó állam elpusztítására és a Nyugat meghódítására irányuló háború részeként látni.

Ehelyett a támadást a Hamász gázai háborújának tekinti, amelynek hátterében a Hezbollah is bajt kever.

A bidenisták szerint a megoldás egy palesztin állam, amely véget vetne az Izrael és a palesztinok közötti konfliktusnak, és ennek következtében a Hezbollahot visszacsukná a dobozába.

Ennek minden része szánalmasan, halálosan téves. Összetéveszti az Izrael elleni palesztin megsemmisítő háborút olyan két nép közötti területi vitával, amelyeknek jogos igényeik vannak ugyanarra a földdarabra.

Ez a tévedés évtizedek óta az egymást követő amerikai kormányok és általában véve a nyugatiak megkérdőjelezhetetlen feltevése.

Ennek eredményeképpen az USA, Nagy-Britannia és Európa szentesítették, ösztönözték és finanszírozták a palesztinok népirtó szándékát Izrael elpusztítására, miközben nyomást gyakoroltak Izraelre, hogy alkalmazkodjon ehhez. Minden alkalommal, amikor a palesztinok még elutasítóbbak voltak, még inkább felszították terrorizmusukat és uszításukat a tömeggyilkosságra, az USA és a Nyugat – a Trump-kormányzat kivételével – még több pénzt dobott nekik, és még nagyobb nyomást gyakorolt Izraelre, hogy veszélyeztesse saját biztonságát.

Palesztin disztópia, avagy mi történne a palesztinokkal Izrael nélkül?

Paradox módon az arab világban a palesztinok egyetlen demokratikus partnere Izrael. Kornéli Beáta történész és Közel-Kelet kutató írása.

A nyugat nem volt hajlandó belátni, hogy a palesztin ügy volt a fő eszköz, amellyel az iszlamisták felismerése szerint elpusztíthatják Izraelt, és meghódíthatják a szabad világot az iszlám számára. A palesztin ügy ennek megfelelően összehozta a szunnita Muszlim Testvériséget – amelynek katonai szárnyát a Hamasz, az al-Kaida és az ISIS alkotja – és az iráni síita fanatikusokat.

Ennek a pokoli szövetségnek a leghalálosabb összetevője Irán, mert regionális hegemónná vált. És Amerika az, amely ezt lehetővé tette.

Obama úgy tekintett elnökként Iránra, mint az új közel–keleti rend lényeges elemére.  A cél nyilvánvalóan egy olyan hatalmi egyensúly volt a térségben, amely biztosítja, hogy mindenki kénytelen legyen kijönni a másikkal.

Irán megszelídítésének az a stratégiája, hogy behozzák a hidegről, a 2015-ös nukleáris megállapodáshoz vezetett, amely – hamisan azt állítva, hogy megakadályozza Irán atomfegyverhez jutását – néhány év késéssel kifejezetten legitimálta ezt a fejlesztést, és milliárdos szankciókönnyítéseket juttatott Teherán hadikasszájába.

Ez nem csak azzal volt egyenértékű, mintha egy gyújtogatónak egy doboz gyufát adnánk, hanem a kerozint és a száraz taplót is biztosítanánk.

A Biden-kormányzat folytatta azt a kumbaya (híres békeharcos dal – a ford.) liberális fantáziát, hogy a népirtó fanatizmust tárgyalásos engedményekkel semlegesíteni lehet. A gyakorlatban a könyörtelenek és lelkiismeretlenek megbékítése azt jelenti, hogy Izraelt kiteszik a palesztin és iráni szándékok gyilkos viharának.

Macron úr izraeli kettős mércéje

A francia elnök cinikusan már megint Izraelt ítéli el, ahelyett, hogy a saját háza táján sepregetne. Vélemény.

A nyugati közvélemény ebből gyakorlatilag semmit sem ért meg, mert médiája és vezetői a Hamásznak engedelmeskedő nemzetközi emberi jogi és humanitárius szervezetekkel összejátszva inkább démonizálták Izraelt, és a zsidók elleni gyűlöletet szították az Izrael gázai magatartásával kapcsolatos rosszindulatú hazugságokkal.

A nyugati embereket a BBC, a The New York Times és mások azzal indoktrinálták, hogy

Izrael az oka a gázai háborúnak, Izrael a probléma, és ez a válság mind Izrael hibája.

A Hezbollah napi rakéta- és dróntámadásairól gyakorlatilag semmit sem hallottak. Semmit sem hallottak annak a több tízezer izraelinek a helyzetéről, akiket a háború miatt kitelepítettek észak–izraeli otthonaikból, és menekültekké váltak saját országukban. Szinte egyáltalán nem láttak beszámolót az Észak–Izraelben a héten pusztító tüzekről.

Következésképpen, amikor Izrael háborút indít Libanonban, hogy megvédje népét a megsemmisüléstől, még hevesebben fogják rágalmazni és démonizálni, mint a régió agresszorát.

Valójában azonban Biden és Obama Amerikája az, amelynek téveszméi elősegítették az október 7–i pogromot, megerősítették a civilizáció ellenségeit és magára hagyták Izraelt, és most egy szörnyű háborúba vezeti a világot.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Melanie Phillips: „A palesztinizmus egy új náci frontot nyit a zsidók ellen”

A brit újságíró szerint a palesztinok melletti kampány kulturális rakétavetőket biztosít az antiszemitizmus és iszlamizáció számára Nyugaton.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.