Amiről mindenki hallgat: A Hezbollah lángba borította Észak-Izraelt

Hatalmas tüzek törtek ki a térségben, a tűzoltócsapatok pedig küzdenek a lángok megfékezésével, miután a Hezbollah hétfőn rakéták és drónok sorozatát indította Észak-Izraelre.

A Kiryat Shmonától északra fekvő Ramim Ridge területén ismét nagy tüzek lobbantak fel, ami arra késztette a hatóságokat, hogy számos tűzoltócsapatot küldjenek a helyszínre. Kiryat Shmona és a szomszédos Margaliot közösség otthonai is veszélyben vannak, a lakosokat evakuálásra utasították. Hat ember könnyebb sérüléseket szenvedett a lángok elleni küzdelem során Kiryat Shmona-ban.

Este 8 órakor a tűzoltók arról számoltak be, hogy a lángok a város egyik északi negyede felé terjednek. A tűzoltók magas lángokkal küzdenek, hogy a tűz ne érje el az otthonokat, de több udvar és még egy ház teteje is lángra kapott már.

A lakosok segítségért könyörögnek, ahogy a lángok közelednek az otthonaikhoz.

Csak a Galilea-Golán régióban mintegy 15 aktív tűzről érkezett jelentés, amelyek többsége rakétatűzből keletkezett a kivételesen forró napon, amikor a hőmérséklet meghaladta a 43 ℃-ot Kiryat Shmona és a Galileai-tenger környékén.

Irán kész az eszkalációra: orosz rakétákkal lőnék le az izraeli vadászgépeket

Egy kuvaiti lap szerint Teherán libanoni csatlósai „több meglepetéssel” is készülnek Izrael számára.

Kiryat Shmona hét tűzzel küzd, tíz tűzoltócsapatot telepítettek a város egész területén a lakónegyedek védelmére. Ammiadban egy nagy tűz ütött ki a kőbánya közelében. A tűzoltók a közeli Kahal falu védelmén dolgoznak, és a 85-ös utat mindkét irányban lezárták, elzárva az északi főutat.

Tüzek tombolnak Metulában, Kfar Giladi, Ramot Naftali, Almagor, Mavo Hama, Natur, Tel Saki és a nyugat-galileai Shlomi közelében is, ahol három tűzoltócsapat dolgozik. Az egyik kritikus helyszín a kiürített Kfar Giladi kibuc, ahol a tűz lakóházakat fenyeget.

A tűzoltók már órák óta dolgoznak a Kiryat Shmona környéki lángok eloltásán. A tüzek a kommunikációs infrastruktúra meghibásodását is okozták a térségben.

Doron Shnaper, Kiryat Shmona önkormányzatának szóvivője elmondta: „A tűzoltó erők és Kiryat Shmona rendőrségének utasítására megkezdtük a lakosok evakuálását, akik a kiürítési parancs ellenére a városban maradtak. Házról házra járunk, és arra kérjük az otthonukban tartózkodókat, hogy azonnal hagyják el a házukat”.

Hosszú az út a békéig: Az IDF becslése szerint még évekig eltarthat a háború

Legkésőbb idén szeptemberben egy újabb front nyílik északon.