Na még ők is: lázonganak a Google anticionista dolgozói

blue and white logo guessing game

Több mint 600 Google-alkalmazott írt alá egy levelet, amelyben azt követelték, hogy a techóriás állítsa le a héten New Yorkban megrendezésre kerülő izraeli konferencia szponzorálását.

A Google dolgozók által bojkottálni kivánt kétnapos Mind the Tech konferencia házigazdája az izraeli Calcalist újság és a Bank Leumi volt. A szervezők szerint a konferencia célja egy „egységes globális tech közösség létrehozása, amely Izrael mellett áll”.

A Google belső levelezőlistáin keresztül a találkozót megelőzően szétküldött levélben 600 munkatárs szólította fel a vállalatot, hogy „vonuljon vissza a Mind the Tech-től, kérjen bocsánatot, és álljon ki a dolgozók és az ügyfelek mellett, akik kétségbe vannak esve a Gázában elszenvedett hatalmas emberveszteség miatt.

„A Google-nek jobbnak kell lennie ennél”

– tette hozzá a levél, amelyet több, a „No Tech for Apartheid” nevű szervezethez kötődő aktivista írt.

A Google nem hajlandó kirúgni zsidózó „sokszínűségi igazgatóját”

A cég elítéli alkalmazottjának korábbi írásait, melyeket „mélyen sértőnek” nevezett a zsidó közösséggel és az LGBTQ+ közösséggel szemben.

Hétfőn a Google izraeli ügyvezető igazgatójának, Barak Regevnek a felszólalását megzavarta a vállalat egyik amerikai alkalmazottja, aki azt kiabálta, hogy munkáját nem szabadna a „népirtás” szolgálatába állítani. A videofelvételek tanúsága szerint más Izrael-ellenes aktivisták is csatlakoztak a bekiabáláshoz.

A hétfői rendezvényen felszólalt többek között Eric Adams, New York polgármestere, Moshe Lion jeruzsálemi polgármester és Michael Rogers, a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) korábbi vezetője is.

2021-ben az Izrael-ellenes „No Tech for Apartheid” csoport levélben követelte, hogy a Google mondja fel a Project Nimbus nevű, egymilliárd dolláros szerződést, amely nyilvános felhőalapú számítástechnikai szolgáltatásokat nyújt Izraelnek.

Akkoriban a levél szerint 90 Google-alkalmazott írta alá a levelet, de névtelenségben kívántak maradni, „mert féltek a megtorlástól”.

Izraeli ex-katonák és ex-hírszerzők a bíróságon mentek neki a Google-nek

Az Iszlám Állam által Párizsban meggyilkolt amerikai diáklány családja mellett állnak ki.