A Google nem hajlandó kirúgni zsidózó „sokszínűségi igazgatóját”

A cég elítéli alkalmazottjának korábbi írásait, melyeket „mélyen sértőnek” nevezett a zsidó közösséggel és az LGBTQ+ közösséggel szemben.

A cég szerint ezért többet nem vezetheti a sokszínűségért felelős osztályt, helyette STEM (tudománytechnológia, mérnök, matematika) munkájára fog fókuszálni – írja az Algemeiner.

Kamau Bobb egy 2007-es posztban írt a zsidók „kielégíthetetlen háborús étvágyáról” és „érdektelenségéről mások szenvedése iránt”.

StopAntisemitism on Twitter: „”If I were a Jew I would be concerned about my insatiable appetite for war and killing””I would be afraid of my increasing insensitivity to the suffering [of] others.” – Kamau Bobb, head of diversity at @Google 🤯 How is the obscene, antisemitic bigot still employed there? pic.twitter.com/IzXQkAzmv9 / Twitter”

„If I were a Jew I would be concerned about my insatiable appetite for war and killing””I would be afraid of my increasing insensitivity to the suffering [of] others.” – Kamau Bobb, head of diversity at @Google 🤯 How is the obscene, antisemitic bigot still employed there? pic.twitter.com/IzXQkAzmv9

A hírek szerint Bobb bocsánatot kért a Google-ben dolgozó zsidó munkatársaitól – írja a Daily Wire. 

A férfi elmondása szerint csak „egy konkrét” katonai akciót szeretett volna kritikával illetni.

Emlékezetes, hogy a Google korábban kirúgta James Damore-t, miután összeállított egy mappát arról, hogy hogyan lehetne ténylegesen kezelni a nők és a férfiak közötti különbségeket és több nőt bevonzani a STEM területére. Akkor a Google ezt szexistának bélyegezte és kitette az állásából a férfit.

A tech cégek zsarnoksága — Hogy jutottunk ide és mi a megoldás?

A tech-cégek önkényes viselkedése annak köszönhető, hogy teljesen elmaradt a törvényi szabályozásuk – írja Michael Lind a Tablet hasábjain.