Miért vált Dél-Afrika a terroristák hasznos idiótájává?

A dél-afrikai főrabbi szerint hazájának kormánya a történelem rossz oldalára állt és hátat fordított a bibliai értékeknek.

Warren Goldstein főrabbi, Dél-Afrika főrabbija, aki általában nyugodt és kedves viselkedéséről ismert, most nyíltan bírálja kormányát. Nemrég arra utasította közösségét, hogy változtassa meg a pretoriai kormány jólétéért mondott imát, amelyet október 7-ig mondtak el az ország zsinagógáiban.

„Ez a kormány a történelem rossz oldalán áll. Az Iránnak és megbízottjainak – a Hamásznak és a Hezbollahnak – nyújtott támogatása bátorítja a globális dzsihádot, és árt a zsidóknak és ártatlan embereknek világszerte” – mondta Goldstein rabbi.

„Lehetetlen imádkozni egy ilyen kormányért. Az ország mintegy 70 ezer főt számláló zsidó közössége a Hamász terrortámadása óta nehéz helyzetben van.

Lényegében egy olyan országban élnek, amely az Izrael elleni nemzetközi harc élén áll”.

Goldstein azt állítja, hogy Dél-Afrika Irán „hasznos idiótája”, és mindaz, ami október 7-e óta történt, nem a palesztinokkal vagy a palesztin állammal kapcsolatos, hanem Irán Izrael állam elpusztítására irányuló törekvéseihez kötődnek.

Szerinte „Dél-Afrika Irán eszköze és készséges résztvevője ezeknek a rosszindulatú terveknek. A Hamász irodák szabad működésének engedélyezése Fokvárosban nem csak Izrael és a demokrácia elárulása, hanem az afrikai keresztények megsértése is.

Amit Irán tesz, az a globális dzsihád terjesztése Afrikában, több gyilkosságot és szenvedést okozva, mint bárhol máshol a világon”.”

Elképesztő: a zsidók üldözésével fenyegetőzik a dél-afrikai kormány

Dél-Afrika azon kevés országok egyike, amelyek elismerik a Hamászt a palesztin nép legitim képviselőjeként.

„Az afrikai keresztényeket pusztán vallási meggyőződésük miatt gyilkolják meg, és ez nem csak egy médiamese. Izrael élen jár a jó erők védelmében, és ha ezt feladjuk, az a barbarizmus és az irracionalitás sötét időszakát fogja elhozni.

Ez a dél-afrikai kormány, amely Iránt támogatja, egy olyan viselkedésmintázat része, amely hátat fordít a bibliai értékeknek”.

Goldstein rabbi elsősorban Cyril Ramaphosa elnököt és pártját hibáztatja, akik a Hamász-támadás óta egyetlen elítélő szót sem szóltak a mészárlás, az erőszak és az izraeli civilek elleni támadás miatt.

Egy Izraelt támogató gyűlésen tartott beszédében Goldstein egyenesen Ramaphosához fordult, mondván: „Elnök úr – ön nem Dél-Afrika, az nem önhöz tartozik. Az ország polgáraihoz tartozik, 60 millió hívő, igazságos és erkölcsös emberhez, és mi elutasítjuk a kormány cselekedeteit. Ez nem a mi nevünkben vagy az ország polgárainak nevében történik.

Ezeket az embereket a történelem és Isten meg fogja ítélni a gonosz támogatásáért.

Ők támogatják a vad gonoszságot, amit az egész világ látott. Egy szót sem szólnak a mészárlásról és az erőszakról? Egyszerűen elvesztették a lelküket.”

Hágában fog csatába szállni Izrael és Dél-Afrika

A zsidó állam kész a Nemzetközi Büntetőbíróság előtt megvédeni az igazát.