Elképesztő: a zsidók üldözésével fenyegetőzik a dél-afrikai kormány

A kormány „komolyan aggódik” amiatt, hogy az ország néhány állampolgára csatlakozott az izraeli hadsereghez.

A dél-afrikai kormány azzal fenyegetőzik, hogy felelősségre vonja azokat az állampolgárokat, akik az Izraeli Védelmi Erők oldalán harcolnak a Hamász terroristái ellen a Gázai övezetben.

A kormány közölte, hogy „komolyan aggódik” amiatt, hogy egyes dél-afrikai állampolgárok csatlakoztak az izraeli hadsereghez.

„Az ilyen cselekedetek potenciálisan hozzájárulhatnak a nemzetközi jog megsértéséhez és további nemzetközi bűncselekmények elkövetéséhez, így Dél-Afrikában felelősségre vonhatók” – írták.

A jelentés szerint a dél-afrikaiaknak kormányzati jóváhagyásra van szükségük ahhoz, hogy Izraelért harcoljanak, és az Állambiztonsági Hivatal felkeresi azokat, akik jelentkeztek.

Az ország külügyminisztériumának közleménye szerint az érintett dél-afrikaiakat az a veszély fenyegeti, hogy megfosztják őket állampolgárságuktól,

„amiért részt vesznek egy olyan háborúban, amelyet az ország nem támogat, vagy amellyel nem ért egyet”.

Mandela unokája Londonban: Izrael apartheid állam

Az egykori dél-afrikai politikus-ikon unokája és az izraeli parlament arab képviselője egymásra licitálva gyalázták a zsidó államot a hétvégi brit „bojkott-expón”.

Hétfőn Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök elítélte Izraelt, amiért „népirtó támadást folytat és lemészárolja a palesztin népet”.

December elején a Hamász magas rangú küldöttsége érkezett Dél-Afrikába, hogy részt vegyen a Palesztinával való szolidaritás ötödik globális kongresszusán. A delegáció tagja volt Bassem Naim, a terrorszervezet politikai irodájának tagja, Khaled Qaddoumi, a Hamász iráni képviselője és Emad Saber, a Hamász kelet-, közép- és dél-afrikai képviselője.

Dél-Afrika azon kevés országok egyike, amelyek elismerik a Hamászt a palesztin nép legitim képviselőjeként.

Novemberben a nemzetgyűlés, a dél-afrikai parlament 248-91 arányban elfogadott egy nem kötelező érvényű határozatot Izrael nagykövetségének bezárásáról és a zsidó állammal való diplomáciai kapcsolatok felfüggesztéséről.

A lépés két héttel azután történt, hogy Pretoria visszahívta diplomatáit Izraelből.

Modernkori Exodus: a brit zsidók fele (!) fontolgatja hazája elhagyását

Az október 7-e óta tapasztalható antiszemitizmus teljesen a feje tetejére állíthatja a helyi zsidó közösségek jövőjét.