Zsidók elleni támadásra készülő terroristát kapcsolt le a belga elhárítás

Belgiumban letartóztattak egy fiatalembert, aki terrortámadást tervezett egy zsidó intézmény ellen.

A 19 éves antwerpeni fiatalembert azzal is gyanúsítják, hogy illegálisan szerzett be fegyvereket – közölte az illetékes ügyészség a Belga hírügynökség szerint.

A támadás feltételezett kitervelésének részleteit és a férfi lehetséges indítékát a nyomozók kezdetben nem közölték, csak azt erősítették meg, hogy az antwerpeni rendőrség péntek este kapott egy fülest a férfiról, majd ezt követően szombaton letartóztatták.

Ahogy azt lapunk is megírta, decemberben letartóztatták a Hamász dániai, németországi és hollandiai sejtjeit azzal a gyanúval, hogy európai zsidó célpontok megtámadására készültek.

Az izraeli miniszterelnöki hivatal szombaton kiadott közleménye szerint a Moszad és a Sin Bét a külföldi partnerekkel együttműködve „átfogó és mélyreható” képet tudott alkotni a Hamász európai, afrikai és közel-keleti támadások végrehajtására irányuló erőfeszítéseiről.

A miniszterelnök hivatal szerint Izrael „tudomást szerzett a műveleti színterekről, a terroristák célpontjairól és a támadások végrehajtásában résztvevőkről – a Hamász libanoni parancsnokaitól az operatív infrastruktúra utolsó támadóiig”.

Napi Belgium: zsidó újságírót jelentett fel egy brüsszeli Hezbollah-aktivista

Az amerikai és brit katonák halálát nyíltan ünneplő terror-aktivista zavartalanul folytatja Izrael-ellenes tevékenységét a belga fővárosban.

Nem vicc: a Hamásznak gyűjtött pénzt a holland királyi család egyik tagja!

A 21 éves Eloise of Orange-Nassau grófnő a korábbi Beatrix királynő unokája és a holland trón ötödik várományosa.