Újabb részletek derültek ki: így akart a Hamász zsidókat ölni Európában

white ferris wheel near trees

Libanonból irányítják a Hamász európai operatív hálózatát – közölte szombaton az izraeli miniszterelnöki hivatal, miközben a zsidó állam hírszerző szervei újabb részleteket hoztak nyilvánosságra a terrorszervezet Európában tervezett támadásairól.

Ahogy azt lapunk is megírta, decemberben tartóztatták le a Hamász dániai, németországi és hollandiai sejtjeit azzal a gyanúval, hogy európai zsidó célpontok megtámadására készültek.

Az izraeli miniszterelnöki hivatal szombaton kiadott közleménye szerint a Moszad és a Sin Bét a külföldi partnerekkel együttműködve „átfogó és mélyreható” képet tudott alkotni a Hamász európai, afrikai és közel-keleti támadások végrehajtására irányuló erőfeszítéseiről.

A miniszterelnök hivatal szerint Izrael „tudomást szerzett a műveleti színterekről, a terroristák célpontjairól és a támadások végrehajtásában résztvevőkről – a Hamász libanoni parancsnokaitól az operatív infrastruktúra utolsó támadóiig”.

Veszélyben a németországi zsidók: nem túl bizakodó az elhárítás zsidó kémfőnöke

Hamarosan támadások érhetik a zsidó és izraeli intézményeket és személyeket.

A közlemény szerint a Hamász, többek között Izrael svédországi nagykövetségének a megtámadására is készült.

A támadásokhoz drónokat akartak beszerezni, valamint az európai bűnszervezetek felhasználását is tervezték.

Pénteken közölte a dán rendőrség, hogy a decemberben meghiúsított terrortámadásban való részvétellel gyanúsított hét ember mind a Hamászhoz köthető.

Peter Hummelgaard dán igazságügyi miniszter szintén azt mondta, hogy a „Dániát fenyegető veszély komoly, de szerencsére erős rendőrségünk és hírszerző szolgálatunk van, amely minden nap mindent megtesz a védelmünk érdekében„.

Izrael figyelmeztet: Hamász-ügynökök tevékenykedhetnek Magyarországon?

Izrael levélben figyelmeztetett mintegy 20 európai vezetőt a palesztin terroristák Európa-szerte növekvő aktivitására.