Szégyen: a BBC nem indít fegyelmi eljárást a terrorpárti újságíróival szemben

A brit műsorszolgáltató egy belső vizsgálatot követően úgy döntött, hogy nem tesz további lépéseket a BBC arab nyelvű újságírói ellen.

Annak ellenére, hogy októberben bejelentették, hogy vizsgálatot indítanak az újságíróik terrorpárti és antiszemita bejegyzéseinek ügyében, a JC most úgy tudja, hogy a BBC nem tesz további lépéseket.

Az Egypt All Sports, az Amr Fekry, a BBC Arabic sporttudósítója és szakértője által alapított weboldal egy nappal azután, hogy izraeli nőket és gyerekeket erőszakoltak meg, égettek fel és végeztek ki, meleg jókívánságokat írt „palesztin testvéreinek a megszálló entitás elleni háborújukhoz”.

A BBC arab tudósítója, Sally Nabil pedig a terrortámadás napján egy tweetet kedvelt, amelyben ez állt:

„Itt van a palesztin ellenállás, amely kezdeményezően lép fel, és minőségi művelettel lepi meg az izraeli megszállót”.

Salma Khattab, a BBC News kairói tudósítója október 7-én lájkolt egy tweetet, amely az „izraeli megszállók” ellen küzdő palesztin „harcosokat” az ukrajnai katonákhoz hasonlította.

Már meg sem lepődünk: a BBC cenzúrázta az izraeli elnökkel készített interjúját

A brit műsorszolgáltató egyszerűen kihagyta a számukra kínos részeket az interjúból.

Nada Abdelsamad, a BBC egy bejrúti munkatársa október 7-én retweetelt egy videót, amelynek az volt a címe, hogy a „Telepesek egy bádogkonténerben bujkálnak a palesztin ellenállási harcosoktól való félelmükben”.

A posztokat később jelentették a BBC-nek, amely a panasz benyújtásakor közölte, hogy kivizsgálja azokat.

A JC azonban úgy tudja, hogy a BBC most e-mailben tájékoztatta az újságírókat, hogy nem fog fegyelmi eljárást indítani ellenük.

A BBC főigazgatójának, Tim Davie-nek írt levelében Marie van der Zyl, a brit zsidókat képviselő testület elnöke azt írta: „A BBC nem állíthatja, hogy semleges és kiegyensúlyozott újságírást nyújt, miközben gyakorlatilag futni hagyja azokat az alkalmazottakat, akik olyan tartalmakat írtak, osztottak meg vagy kedveltek, amelyek egy olyan szervezet által elkövetett tömeggyilkosságot igazolnak, támogatnak vagy akár ünnepelnek, amelyet ebben az országban tiltott terrorcsoportként tartanak nyilván.

„Ez a döntés egy újabb szembetűnő példája annak, hogy a BBC továbbra sem hajlandó foglalkozni a soraiban lévő bigottsággal és terrorapologetikával”

– nyilatkozta az ügyet felgöngyölítő CAMERA médiafigyelő-szervezet szóvivője.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Miért nem hajlandó a BBC terroristának nevezni a Hamászt?

A BBC brit közszolgálati műsorszolgáltató közzétett egy cikket, amelyben elmagyarázza, miért tartózkodik attól, hogy elítélje a terrortámadást.