Betelt a pohár: Izrael páros lábbal szállt bele a WHO-ba

„Most már világos, hogy az Egészségügyi Világszervezet szemet hunyt a [gázai] egészségügyi létesítmények terrorista célokra való felhasználása felett” – közölte az izraeli egészségügyi minisztérium.

Uriel Bosso izraeli egészségügyi miniszter elítélte az Egészségügyi Világszervezetet (WHO), amiért az nem ismerte el, hogy a Hamász terrorcélokra használja a [gázai] kórházakat, miután az Izraeli Védelmi Erők vasárnap olyan felvételeket tettek közzé, amelyek a Hamász jelenlétet bizonyítják a gázai Sifa kórházban.

November 20-i levelében, amelyet Moshe Bar Siman Tov izraeli egészségügyi minisztériumi főigazgató is aláírt, Bosso Michael Ryan, a WHO egészségügyi vészhelyzeti programjának ügyvezető igazgatója kijelentéseire hivatkozott, aki november 2-án azt mondta, hogy kétli, hogy a Sifa kórházban terrorista tevékenység zajlik.

„Ennek ellenére tegnap az IDF nyilvánosságra hozta a zártláncú kamerák által készített videófelvételeket, amely egyértelműen terrorista tevékenységet jelez [a kórházban]…

E bizonyítékok fényében egyértelmű, hogy a Dr. Michael Ryan által a nemzetközi közösségnek adott leírás arról, hogy mi történt a kórházban, téves és félrevezető volt”

– áll a levélben.

Izraeli katonák segítették evakuálni a koraszülött gázai csecsemőket

Az IDF továbbá több mint 6000 liter vizet és több mint 2300 kilogramm élelmiszert szállított a legnagyobb gázai kórházba.

A WHO-t kettős mércével is vádolták Izraellel kapcsolatban.

„Tragikus módon az Egészségügyi Világszervezet hallgatott, amikor [a Hamász október 7-i bűncselekményeiről] volt szó, és csak szimbolikus lépéseket tett a fogságban lévő izraeliek érdekében, miközben határozottan és kritikusan szólalt fel Izraelnek a Hamász megdöntésére és a palesztin állampolgárok védelmére irányuló erőfeszítéseivel szemben” – folytatódik a levél.

„Most már világos, hogy az Egészségügyi Világszervezet szemet hunyt az egészségügyi létesítmények terrorista célokra és emberi pajzsként való felhasználása felett”

– teszik hozzá.

Videófelvétel bizonyítja: túszokat vitt a Hamász a legnagyobb gázai kórházba

Újabb bizonyítékot mutatott be az izraeli hírszerzés.

Bosso és Bar Siman Tov ezért felszólította a WHO-t, hogy „nyilvánosan és azonnal” ismerje el és ítélje el, hogy a Hamász terrorizmusra használja a gázai egészségügyi infrastruktúrát.

„Azzal, hogy az Egészségügyi Világszervezet nem foglalkozik ezekkel a kérdésekkel, hozzájárul a sokaknak nagy szenvedést okozó konfliktus folytatásához”

– írják.

Egy keddi sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Hivatal szóvivője a kérdéssel kapcsolatban elmondta, hogy bár most már „megdönthetetlen bizonyíték” van arra, hogy a Hamász katonai bázisként kezeli a kórházakat, az ENSZ-ügynökségek, mint például a WHO, még mindig nem ítélték el a terrorcsoportot.

„Fognak-e lépéseket tenni, és milyen lépéseket, annak érdekében, hogy ez a jövőben ne ismétlődjön meg? Vagy továbbra is figyelmen kívül hagyják a Hamász működési módját?” – kérdezte a szóvivő az ENSZ-ügynökségektől.

A gázai kórházak gyötrő dilemmája

„A zsidó nép bűnbakká tételének ősi és pokoli történelme van” – írja Melanie Phillips brit publicista.