Izraeli katonák segítették evakuálni a koraszülött gázai csecsemőket

Az izraeli hadsereg olyan bizonyítékokat tárt fel, amelyek arra utalnak, hogy a Hamász terrorista tevékenységének álcázására, parancsnoki központnak használta a Gázai övezet legnagyobb kórházát, ahonnan a legtöbb beteget mostanra már evakuálták – írja a Zsido.com.

Felfedezték a lejáratát egy terroralagútnak és jelentős mennyiségű fegyvert is találtak, a már korábban megtalált készletek mellett.

Az Egészségügyi Világszervezet vasárnap egy csapatot küldött az al-Sifa kórházba, hogy legalább 30 koraszülött csecsemőt kimenekítsenek, hogy ezután Egyiptomban lévő intézményekbe szállítsák őket – közölte a terrorszervezet által vezetett gázai egészségügyi minisztérium. A WHO részéről nem érkezett kommentár, és nem volt világos, hogy az összes csecsemőt elvitték-e.

28 premature babies arrive in Egypt after evacuating Gaza’s Shifa hospital

Egypt’s state-run media said 28 babies evacuated from Gaza’s embattled Shifa hospital have arrived in Egypt after the Palestinian Red Crescent rescue service said it was transporting premature babies from a hospital in southern Gaza to another across the border in Egypt. #news #hamas #israel

A kórház igazgatója arra kérte az IDF katonáit, segítsenek azoknak, akik el akarják hagyni a kórházat, hogy biztonságos úton tehessék meg ezt.

Az izraeli katonák segédkeztek a koraszülött csecsemők biztonságos evakuálásában is.

Az izraeli hadsereg azt is közölte, hogy a katonák több mint 6000 liter vizet és több mint 2300 kilogramm élelmiszert szállítottak a nevezett kórházba.

A Hamász elleni szárazföldi offenzívában eddig 63 izraeli katona halt meg. Emlékük legyen áldott!

Megszületett a gyermeke az egyik Gázában fogvatartott izraeli nőnek

Elképzelni is szörnyű, hogy min mehet keresztül a fiatal anya és újszülött gyermeke.