Videófelvétel bizonyítja: túszokat vitt a Hamász a legnagyobb gázai kórházba

A Sin Bét és az IDF vasárnap este nyilvánosságra hozott egy videót, amelyen látható, hogy a Hamász két külföldi túszt, egy thaiföldi és egy nepáli férfit a Sifa kórházba vitt október 7-én.

Az egyik videófelvételen látható, amint a Hamász terroristák egy csoportja erőszakkal vonszol egy férfit a kórház folyosóin, az akarata ellenére.

Egy másik felvételen egy hordágyon fekvő férfi látható, aki látszólag a mellkasán sebesült meg, és nagy mennyiségű vér folyik ki belőle, valamint az egyik lába le van vágva.

Israel Defense Forces on Twitter: „EXPOSED: This is documentation from Shifa Hospital from the day of the massacre, October 7, 2023, between the hours of 10:42 a.m and 11:01 a.m. in which hostages, a Nepalese civilian and a Thai civilian, were abducted from Israeli territory are seen surrounded by armed Hamas… pic.twitter.com/a5udjBw4wF / Twitter”

EXPOSED: This is documentation from Shifa Hospital from the day of the massacre, October 7, 2023, between the hours of 10:42 a.m and 11:01 a.m. in which hostages, a Nepalese civilian and a Thai civilian, were abducted from Israeli territory are seen surrounded by armed Hamas… pic.twitter.com/a5udjBw4wF

Az IDF nem azonosította, hogy mely külföldi túszok szerepelnek az egyes videókon. Annyit közöltek, hogy a videókat a kórház belső rendszeréből szerezték meg.

Az IDF szerint a videók egyértelmű bizonyítékai annak, hogy a Hamász használta a Sifát az október 7-i, Izrael elleni támadásokhoz és a túszejtéshez kapcsolódóan.

Daniel Hagari, az IDF szóvivője azt is elárulta, hogy a hírszerzés szerint az egyik izraeli túszt, Noa Marcianót is a Sifában ölték meg.

A gázai kórházak gyötrő dilemmája

„A zsidó nép bűnbakká tételének ősi és pokoli történelme van” – írja Melanie Phillips brit publicista.

Elvették a mikrofont a Hamászt élő adásban kritizáló gázai bácsitól

„Miért a kórházban bujkál a Hamász, miért nem bújnak el inkább a pokolban?” – mondta az Al Jazeera riporterének a férfi.