Kasztner Rezső unokája szerint teljesen vakon van a globális baloldal

„Minél inkább balra megyünk, annál nagyobb a zűrzavar” – nyilatkozta az elvtársait keményen ostorozó Merav Michaeli.

„Úgy gondolom, hogy valami nagyon rossz történik a baloldallal – nagyon világossá vált, hogy azok az emberek, akik demokratáknak, liberálisoknak és progresszíveknek tartják magukat,

a totalitárius terror egy olyan fajtáját támogatják, amely elnyomja a nőket és a kisebbségeket”

– mondta az izraeli Munkapárt vezetője a Politico magazinnak adott interjújában.

„Minél inkább balra megyünk, annál nagyobb a zűrzavar. Valami nagyon félrement útközben.”

„Képmutató és kegyetlen, ahogyan az LMBTQ-csoportok cserbenhagyták Izraelt”

David Kilmnick harminc éve küzd az LMBTQ-identitású emberek jogaiért. Most azt mondja, hogy nagyot csalódott számos szervezetben

„Nem értem, hogy a Hamász zászlaját lengetve és a zsidók meggyilkolására felszólítva hogyan lehet valaki palesztinbarát.

Amikor Izraelen kívüli emberekkel beszélek, fontos számomra, hogy tisztázzam, hogy jelenleg még a kétállami megoldást támogató emberek is támadás alatt állnak” – tette hozzá Michaeli, utalva azokra a baloldali izraeliekre, akik közül sokan megsérültek és meghaltak az október 7-i mészárlásban. A B’Tselem békeaktivistájának, Vivian Silvertnek a holttestét például tegnap este azonosították.

A Hamász tűzszüneti kéréseivel kapcsolatban Michaeli tisztázta:

„Ha most tűzszünetet kérünk, az lehetővé teszi a Hamász számára, hogy újra felfegyverkezzen, és továbbra is élelmiszert és gyógyszereket lopjon a saját lakosságától”.

A magyar al-Dzsazíra

Gulyás Mártonnak és a Partizán szerkesztőségének nem ért meg egy műsort a megölt, elrabolt, megcsonkított zsidó gyerekek, nők, öregek szenvedése – írja Békés Bence.