A Hamász folyamatosan lopja a gázai civileknek szánt élelmet és üzemanyagot

A humanitárius segélyek Gázába való beengedésének kérdése egy újabb furkósbot lett, amt a nyugati „liberálisok” és média szócsöveik – beteges módon – a népirtó támadás célpontja, Izrael Állam ütlegelésére kiválasztottak – írja Melanie Phillips brit zsidó publicista.

A kritikájuk alapjául szolgáló feltevés, mint mindig ezektől a szokásos gyanúsítottaktól, ostoba és sekélyes. Azzal, hogy Izrael megtagadja a humanitárius segélyek beutazását, mondják vádló hangon, Izrael megsérti a nemzetközi jogot.

Ennek a vádnak a professzori cáfolatért nézze meg ezt az interjút Natasha Hausdorff brit nemzetközi jogásszal. Nyugodt udvariassággal oktatta ki a BBC-s Katya Adlert arról, hogy mit ír elő a törvény valójában ilyen körülmények között, hogyan tartja be Izrael ezt a törvényt szó szerint, és milyen egyedülállóan perverz Adler BBC-s gondolkodásmódja. Mesterkurzus volt ez az erkölcsi idiotizmusnak való igazmondásból.

A Wall Street Journalban Eugene Kontorovich jogászprofesszor hasonlóképpen rámutatott, hogy a nemzetközi jog megengedi az ostromot mindaddig, amíg az nem a civil lakosság megélhetésének megtagadására irányul.  Ahogy Sean Watts, a West Point jogi professzora fogalmazott 2022-ben:

„A blokád – vagy bekerítés, ahogy a katonai doktrína nevezi – a modern katonai műveletek alapvető része. Csak a kifejezetten a civilek ellen irányuló kiéheztetés tilos.”

Háborúban ügyelni kell arra, hogy elkerüljék a polgári áldozatokat. De soha nem várható el, hogy a civilek sorsa aláássa és gyengítse az igazságos háborút vívókat, és következésképpen lehetővé tegye egy barbár zsarnokság túlélését.

A „humanitárius segély” valójában egy zsarnoki ellenséget segíthet. Pontosan ez történik Gázában. Az az elképzelés, hogy egy ilyen helyen az együttérző világ által küldött segély enyhíti a polgári lakosság szenvedését, az ostobaságig naiv.

Gázát a Hamász uralja. A Hamász nem valami jóindulatú polgári hatóság. Ez despotikus, elnyomó és korrupt. Gázában semmi sem történik, ami ne lenne zsarnoki uralma alatt. Ez a segélyszállítmányokra is vonatkozik.

A segélyszállító teherautók most érkeznek Gázába Egyiptomból, mivel a Biden-kormányzat nyomást gyakorolt Izraelre, hogy oldja fel a blokádot, és engedje be ezeket a szállítmányokat. Azok, akik ezt a segélyt sürgetik, azt állítják, hogy ez még mindig nem elég ahhoz, hogy megakadályozzák a „humanitárius katasztrófát”, amely szerintük most zajlik. A Guardian arról számolt számolt be, hogy” a 20 teherautóból álló szállítmány, amely orvosi ellátmányt hozott, azonban csak nagyon korlátozott segítséget nyújtott a Gáza 2,3 millió lakosának, akiket tűz alatt tartanak, és alig van mit enniük vagy inniuk.”

De a segélyek nagy része el sem jut a gázai civilekhez. A Hamász magának veszi el, hogy feltöltse és bővítse tömeggyilkos fegyverzetét.

A múlt hét elején az ENSZ Segély- és Munkaügyi Hivatalától (UNWRA) érkeztek jelentések arról, hogy a Hamász üzemanyagot és orvosi felszerelést lopott el a Gázavárosban lévő telephelyéről. Az IDF (Izraeli Védelmi Erők) szerint az ellopott üzemanyag mennyisége elegendő volt a gázai vízsótalanító létesítmények hat napig tartó működtetéséhez.

Miért veszi készpénznek a világ a Hamász által közölt civil áldozatok számát?

Luke Baker, a Reuters korábbi külföldi tudósítója és irodavezetője szerint itt az ideje, hogy a médiaszervezetek a tükörbe nézzenek.

Amint arról a Times of Israel beszámolt, az IDF olyan fényképeket tett közzé, amelyeken üzemanyagtartályok láthatók a Gázai övezet déli részén lévő rafahi átkelő közelében, és amelyekben információi szerint a Hamász tart nagy mennyiségű üzemanyagot tart. A fotókat az IDF arab nyelvű fiókja osztotta meg az X-en, a korábbi Twitteren. „Így néz ki több mint félmillió liter gázolaj” – írta Avichay Adraee, az IDF arab nyelvű szóvivője – „miközben a Hamász folyamatosan azt állítja, hogy nincs elég üzemanyag a kórházak és pékségek ellátásához”.

Számos jelentés szól arról is, hogy a Hamász – mint már többször is tette – élelmiszer- és egyéb segélycsomagokat sajátít ki, és azokat óriási mértékben megemelt áron adja el a feketepiacon, hogy a nyereségből újabb fegyvereket vásárolhasson.

A gázai kórházak áramellátásának megszűnéséről szóló jelentéseket pedig olyan videofelvételek követték, amelyeken ezek a kórházak teljesen kivilágítva és normálisan működnek.

Nyilvánvaló, hogy a Hamász rendszeresen túloz és hazudik a civilek helyzetéről. Ugyanígy a háború elkerülhetetlenül nélkülözést és még rosszabbat jelent az egyszerű gázaiak számára.

A bizonyítékok azonban arra utalnak, hogy a Hamász saját használatra üzemanyag-, élelmiszer- és vízkészleteket halmozott fel a polgári lakosság kárára, akiktől tovább lopja a létfontosságú segélyszállítmányokat.

A gázai civilek szenvedéséért teljes mértékben a Hamász tevékenysége okolható, amely – mivel emberi pajzsnál és ágyútölteléknél nem többet látott bennük – katasztrófát hozott rájuk azzal, hogy népirtó háborút vívott, majd ellopta a nekik szánt segélyeket; a lopásokat azért követték el, hogy még több fegyvert gyűjtsenek össze a népirtó szándékuk előmozdítása érdekében.

Amikor a Biden-kormányzat ragaszkodik ahhoz, hogy Gázának segélyt kell nyújtani, a valóságban ahhoz ragaszkodik, hogy a Hamász népirtóinak nyújtsanak segítséget. Amikor a BBC és más médiumok választ követelnek arra, hogy miért nem enged Izrael több segélyt Gázába, a BBC és más médiumok valójában arra követelnek választ, hogy

miért nem nyújt Izrael segítséget a Hamásznak.

A Hamász még mindig naponta követ el háborús bűnöket azzal, hogy rakétasorozatokkal gyilkolja az izraeli civileket. Amikor a Biden-kormányzat, a BBC és mások azt követelik, hogy Izrael továbbra is segélyezze Gázát, valójában azt követelik, hogy Izrael továbbra is támogassa a Hamászt, hogy továbbra is képes legyen ilyen háborús bűnök elkövetésére.

És természetesen ismét csak Izrael az, akinél a nyugati liberálisok ellenállhatatlan késztetést éreznek, hogy aláássák a barbársággal és megsemmisítéssel szembeni védekezését.

Az utolsó palesztinig

Ezeknek a középkorban ragadt vadembereknek fontosabb zsidókat ölni, mint megvédeni a sajátjaikat. Vélemény.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.