Zsidónak hazudta magát egy Izrael-ellenes német újságíró

Fabian Wolff német újságíró évekig zsidónak hazudta magát, miközben következetesen kemény kritikát fogalmazott meg Izraellel szemben és szenvedélyesen támogatta az Izrael-ellenes BDS mozgalmat.

Wolff a baloldali médiumokban megjelent írásaiban gyakran bírálta a németországi és izraeli zsidó közösséget.

Évekig publikált cikkeket a Jüdische Allgemeine Zeitung című zsidó lapban is. A hírek szerint a lap tudhatott arról, hogy Wolff hazudott a zsidóságáról, de ennek ellenére úgy döntött, hogy nem tárja fel az igazságot róla. Ez a döntés részben egy hasonló esetnek volt köszönhető, amely körülbelül ugyanebben az időben történt. Ekkoriban leleplezték le ugyanis Maria Sophie Hingst, aki zsidónak és holokauszt túlélők leszármazottjának mondta magát, azonban kiderült róla, hogy hazudik.

Hingst nem sokkal később öngyilkos lett.

Holokauszt szenvedéstörténetet hamisított magának a „Golden Blogger”

Úgy tűnik, hogy a protestáns német nő maga is elhitte, hogy létezett a kitalált zsidó családja.

Miután egykori élettársa felfedte, hogy nem is zsidó, Wolff a Die Zeit című lapban egy hosszú cikket közölt, amelyben felfedte az igazságot magával kapcsolatban.

Több német újság is megjegyezte, hogy Wolff „trójai falóként” segítette a baloldalt a németországi antiszemitizmus elterjedtsége körüli viták során.

Wolff hangos kritikusa volt az IHRA antiszemitizmus definíciójának, több alkalommal is védelmébe vett németországi antiszemita muszlimokat, továbbá lelkes támogatója volt az Izrael-ellenes bojkottmozgalmaknak, a BDS-nek.

Wolff, aki foglalkozását tekintve tanár is, kitalált zsidó identitását használta fel arra, hogy a zsidókat ostorozza.

Írásaiban durván támadta a német zsidókat, azt állítva, hogy azok vakon Izrael-pártiak, szélsőjobboldaliak vagy rasszisták.

Holokauszt-túlélők leszármazottjának állította be magát az amerikai politikus

Úgy tűnik, Santos nem zsidó – és hazudott arról, hogy családja a háború alatti üldöztetés elől menekült.