Elhunyt a holokauszt szenvedéstörténetet hamisító blogger

31 évesen távozott az élők sorából a német történész-blogger, aki hamis dokumentumokkal holokauszt-áldozat felmenőket kreált magának.

Marie Sophie Hingst holttestét július 17-én találták meg dublini lakásán. A rendőrség nem közölte a halál okát, de annyit elárult, hogy nem gyanítanak bűncselekményt a háttérben.

Hingstet még júniusban fosztották meg az illusztris „Golden Blogger” díjtól, miután a Der Spiegel német hetilap nyilvánosság elé tárta hogyan hamisított magának holokauszt-szenvedéstörténetet.

Holokauszt szenvedéstörténetet hamisított magának a „Golden Blogger”

Úgy tűnik, hogy a protestáns német nő maga is elhitte, hogy létezett a kitalált zsidó családja.

A blogger 22 oldalnyi hamis tanúvallomásokat küldött nem létező rokonairól a Jad Vasemnek még 2013-ban. Ezután blogjában írta meg kitalált zsidó felmenői szenvedéseit a holokauszt idején.  A „Read on My Dear, Read On” című internetes napló már nem elérhető online.

Derek Scally dublini újságíró, aki korábban interjút készített Hingsttel, kijelentette, világos volt számára, hogy valamilyen mentális betegséggel küzd. Édesanyja elárulta Scullynak, hogy lánya számos személyiséggel rendelkezik.

Hingst, aki a dublini Trinity College-ban szerzett történész-diplomát, bevallottal a Spiegel magazinnak hogy ő találta ki családtörténetét, Martin Doerry az ujság szerkesztője azonban úgy látta, elhiszi az általa kreált fiktív történetet.

Doerry cikkének megjelenése után Hingst elmondta Scally-nek, úgy érzi „élve megnyúzták.”