Kreol Hófehérke és hórihorgas törpék színesítik a Disney remake-jét

A Disney kényszeredetten elismerte, hogy a „Hófehérke” élőszereplős remake-jéből kiszivárgott képek valódiak, miután előzőleg hamisítványnak próbálta őket feltüntetni.

A Daily Mail pénteken fotókat tett közzé a Disney készülő élőszereplős Hófehérke forgatásáról, és ezzel konzervatív bírálatokat váltott ki színészekkel szemben, akikről az újság azt írta, hogy különböző „neműek, etnikumúak és magasságúak”.

A vita kommentálására megkérdezett Disney szóvivője a The Daily Beastnek először azt mondta, hogy

„a fotók hamisak, és nem a mi produkciónkból származnak”,

és hozzátette, hogy helyreigazítást kérnek a Mailtől.

Daily Mail US on Twitter: „EXCLUSIVE Snow White and the Seven… Politically-Correct Companions? https://t.co/gOantUJDEQ pic.twitter.com/Gn8NpFIEKP / Twitter”

EXCLUSIVE Snow White and the Seven… Politically-Correct Companions? https://t.co/gOantUJDEQ pic.twitter.com/Gn8NpFIEKP

Órákkal később azonban a Disney PR-csapata már visszakozott, és azt állította, hogy a képek bár valóban a forgatásról származnak, de nem hivatalos fotók, és a korábbi nyilatkozatát félreértésnek nyilvánította.

A fotókon és a videón a kolumbiai-amerikai Rachel Zegler színésznő látható a készülő film főszereplő Disney-hercegnőjeként, akit 7, különböző etnikumú, nemű és magasságú társa követ.

Konzervatív kommentátorok a woke szereposztás kulturális visszásságaira hívják fel a figyelmet.

Robby Starbuck ezt tweetelte:

„Ismerd meg a Disney új woke Hófehérke-filmjének szereplőgárdáját. Hófehérke most már kolumbiai, a 7 törpe pedig inkább 6 normális méretű hipszter pedofilra és 1 portlandi törpére hasonlít. Hófehérkének már nem „hófehér a bőre”. Abszolút nevetséges.”

Woke Disney – közel egymilliárd dollárt veszített a cég az utolsó nyolc filmjén

A nézők nem vevők a Disney új filmjeire.

A Daily Wire műsorvezetője, Matt Walsh is arra hívja fel a figyelmet, hogy a Disney-remake forgatásáról kiszivárgott fotókon egy kreol főszereplő látható, akit hét, kulturálisan változatos társa követ, holott

„a Hófehérke egy 19. századi német tündérmese. A név szó szerint a karakter bőrszínére utal. Így néz ki a tényleges kulturális kisajátítás. Valószínűleg ez a legkirívóbb eset, amit eddig láttunk”

— kommentálta a történéseket.

A TikTok-os Libs egyik posztjában ez állt:

„Az új Hófehérke és a 7 törpe filmben csak 1 törpe van, Hófehérke pedig spanyolajkú. A Disney azt állítja, hogy el akarják kerülni a kulturális sztereotípiák megerősítését”.

Dana Loesch konzervatív szakértő azt tweetelte:

„Hófehérke és a politikailag korrekt hét bányász bandája”.

Amint korábban megírtuk, a Hófehérke élőszereplős változatában Gal Gadot izraeli filmcsillagra osztották a gonosz mostoha szerepét.

Gal Gadot Disney mese élőszereplős változatában szerepel

Tőle szokatlan szerepet alakít a népszerű izraeli színésznő.