Trump a zsidó szavazóknak: Biden nem kedvel titeket, aktívabbnak kell lennetek!

Az Izrael Örökség Alapítvány gáláján felszólaló Donald Trump volt elnök arra figyelmeztetett, hogy csökken Izrael támogatottsága.

Donald Trump, az Egyesült Államok volt elnöke a New Jersey-i Trump National Bedminsterben rendezett 2023 Israel Heritage Foundation (Izrael Örökség Alapítvány) gálaest házigazdája volt, és átvette a szervezet Keter Jerusálájim (Jeruzsálem koronája) díjat.

„Megtiszteltetés számomra, hogy átvehetem a Jeruzsálem Koronája-díját, ami szerintem nagyon nagy dolog” – mondta a volt elnök a tömegnek.

„Mondhatom, hogy Izrael politikailag ostrom alatt áll. Amikor felnőttem, Queensben, apám házakat és irodákat építettett Brooklynban, szorosan támogatta az egész zsidó mozgalmat. A Kongresszusban pedig nem lehetett rosszat mondani Izraelről, még csak beszélni sem lehetett róla.

Ma azonban már szinte olyan, mintha forradalom lenne Izrael ellen a Kongresszusban.

A szenátus sem olyan, mint régen volt, de legalább még mindig ott van, de a kongresszus AOC (Alexandria Ocasio-Cortez) plusz három (Ilhan Omar, Ayanna S. Pressley és Rashida Tlaib), és az összes többi őrült között, egészen más.

Gyűlölik Izraelt, szenvedélyesen gyűlölik, remélem, ezt tudjátok, és mivel teljesen őrültek, sok embert meggyőztek arról, hogy Izrael rossz hely, hogy ti rossz emberek vagytok, és valamit tenni kell.

Tíz évvel ezelőtt ez lehetetlen lett volna. Mondtak mindenfélét, de a legnagyobb szankciókat kellett volna rájuk kiróni, vagy bármi is legyen az, amit rájuk vetettek. Ma pedig bármit mondanak, senki sem szól semmit. Még néhány zsidó képviselő sem akar felszólalni ellenük”

– magyarázta Trump, aki hozzátette:

„Erős mozgalomra lenne szükség, mert az USA támogatja Izraelt, de kevésbé, mint korábban. Sok problémám volt azzal, hogy támogatást szerezzek Izraelnek, és ezt nem igazán értem, mert olyan világban nőttem fel, ahol politikailag minden Izrael körül forgott.

„Amerika ma nem demokráciát, hanem limuzin-liberalizmust exportál”

Josh Hammer, konzervatív kommentátor a Neokohnnak adott interjújában beszélt Trump és DeSantis esélyeiről, a demokrata párt tagjainak látens antiszemitizmusáról és a woke exportól.

Régen az volt, hogy egy rossz szó Izraelről, és máris kiestél a politikából, ma pedig ehhez az kell, hogy akár egyetlen jó szót is szólj Izraelről.”

– állította a volt elnök.

A volt elnök elégedetlenségét fejezte ki az amerikai zsidóság támogatásának hiánya miatt is:

„Ez egy nagyon érdekes jelenség, mert Izraelben ma akár miniszterelnöknek is megválaszthatnának. Ha valaha is úgy döntenék, hogy feladom és átmegyek Izraelbe, nagyon gyorsan megválasztanának.

Náluk 99%-os a közvélemény-kutatás, de az USA-ban, a zsidó lakosságnál alig érem el 26-27%-ot, ami ugyan nagyrészt republikánus dolog, pedig nekem 100%-on kellene lennem, mert én voltam Izrael legjobb barátja.

A mi vezetésünk alatt az USA és Izrael közötti kapcsolatok soha nem voltak erősebbek. A Közel-Kelet jövője valóban fényesnek tűnt egészen a választások manipulálásáig” – fogalmazott Trump.

Az Egyesült Államok 45. elnöke beszélt arról is, hogy milyen nyomást gyakoroltak rá, hogy ne költöztesse át az amerikai nagykövetséget Jeruzsálembe:

„Minden elnök azzal kampányolt, hogy áthelyezik a nagykövetséget, és most már tudom, miért nem tették meg. Az első naptól kezdve bombáztak más országok vezetői, hogy ne tegyem meg. Körülbelül egy év elteltével kezdett terjedni a hír, hogy hamarosan megteszem, és a leghatalmasabb és leggazdagabb nemzetek hívtak fel, hogy ‘Kérem, ne tegye meg, kérem, ne tegye meg’.

Ezért azt csináltam, hogy kikapcsoltam a telefonomat, és kitűztem egy időpontot az aláírásra, ami egy csütörtöki nap volt, és amikor az emberek hívtak, azt mondtam: ‘Hétfőn visszahívlak’.”

A volt elnök azt is felrótta a jelenlegi amerikai kormányzatnak, hogy Joe Biden elnök még nem hívta meg Netanjahu miniszterelnököt a Fehér Házba:

„Biden tényleg nem kedveli őt, ezt elmondhatom. Még csak nem is fog találkozni Netanjahuval, Netanjahu volt az első ember, aki felhívta őt, ennek ellenére még csak nem is akarnak találkozni Netanjahuval. Ennyire mélyre süllyedt”.

Trump beszélt az iráni atomalkuról is, amely az ő elnöksége alatt került felmondásra:

„Lett volna egy olyan megállapodásunk, ami annyira jó lett volna Izraelnek, most pedig úton vannak az atomfegyver előállítása felé, és senki nem tesz semmit”

– mondta, majd hozzátette:

„A korábbi megállapodás egy útiterv volt ahhoz, hogy atomfegyverük legyen. Nem engedhetjük meg, hogy Iránnak atomfegyvere legyen. Egyszerűen nem hiszem, hogy Izrael ezt megengedheti”.

Később beszédében a volt elnök megemlítette az Ábrahám-megállapodásokat és úgy fogalmazott:

„Sorban álltak, hogy aláírják, és ha a (2020-as) választás törvényes lett volna, akkor gyakorlatilag minden ország aláírja a Közel-Keleten és akkor béke lett volna. Ők (a Biden-kormányzat) egyetlen országot sem tudtak a megállapodásra bírni, pedig mindenki alá akarta írni. Nem érdekli őket.”

Trump befejezésül azt mondta a tömegnek: „Proaktívabbnak kell lennetek a Kongresszusban, mert nem kaptok támogatást. Azok az emberek, akik korábban támogattak titeket elmentek és elbújtak, és azok, akik nem nagyon támogattak, az ellenségetekké váltak”.

Niall Ferguson: Elkerülhetetlennek tűnik egy második Trump elnökség

Tetszik nem tetszik, a történész szerint egyértelműen egy újabb Trump elnökség irányába halad Amerika.