Hont: Heisler András is jó lenne, ha kicsikét csöndben maradna

Az Átlátszó újságírója azt is elmondta, hogy Gyöngyösi pálfordulásának hitelessége áldozathozatal nélkül megkérdőjelezhető – írja a Mandiner.

A pénteki Ötben is szóba került a zsidólistákat szorgalmazó Gyöngyösi Márton amerikai nagykövetségen eltöltött Széder-estéje.

A résztvevők számos aspektusból néztek rá a történtekre: Somogyi Zoltán azt emelte ki, hogy a résztvevők közül egyedül a Jobbik elnöke volt politikus, ebben lehet egy tudatosság is. A szociológus furcsálta azt is, hogy Heisler Andrásnak MAZSIHISZ-elnöknek csak napokkal később okozott problémát a nem egy antiszemita botrányba keveredő Gyöngyösi jelenléte.

Konok Péter szerint maga a zsidó ünnep annyira intim, hogy nem itt volt a helye a kapcsolatok normalizálásának, ráadásul szerinte Gyöngyösit „még alaposan meg is alázták”, Canossát járattak vele.

Ezután a kipát viselő Hont András azt mondta, hogy szerinte

Pressmannek sikerült a magyar zsidó közösséget némileg meggyaláznia”.

Két baj van ugyanis a Gyöngyösivel, nem az, amit Heisler András mond. Heisler András is jó lenne, ha kicsikét csöndben maradna, ne beszéljen arról, hogy zsidó körökben Gyöngyösi Márton szívesen láttot-e, avagy sem. Beszéljen a Mazsihiszról, de leginkább magáról” – jegyezte meg az újságíró, majd ezután összehasonlította Gyöngyösit és – az adásból éppen hiányzó – Vona Gábort.

Hont elmondta:

igenis van út a nácizmusból és a különféle szélsőségekből a judeofíliába, és ehhez nyitottan kell hozzáállni.

Hont szerint azonban azoknak, akik megváltoztatják a véleményüket, valamilyen áldozatot is kell hozniuk, valamiről le kell mondaniuk.

Először is, ha valaki megváltoztatja a véleményét, úgy ahogy azt a Biblia mondja, hozzon már valami áldozatot. Az áldozat valami fontos dologról való lemondás, az egómnak egy kicsikét eltávolítása, abból való leadás, azért, hogy közelebb kerüljek Istenhez” – jegyezte meg.

Hont szerint ezt az áldozatot Vona Gábor megtette öt évvel ezelőtt, míg Gyöngyösi Márton azonban azóta is jól fizető EP-képviselői pozícióban ül.

A hitelesség áldozat nélkül megkérdőjelezhető

– mondta Hont.

Az Öt szédervacsoráról szóló része 29:00-tól hallgatható meg:

ÖT – Gyöngyösi a széderesten | Amerikai szankciók | Ruszkik, haza! plakátok | Mi Hazánk és Budaházy

Politikai vitaműsor, amiben kibeszélésre kerülnek a hét legfontosabb témái. A 4 vendég: Konok Péter történész, Somogyi Zoltán szociológus, Réz András filmesztéta és Hont András újságíró. A műsorvezető, vagyis az 5. tag, Dévényi István. IRATKOZZON FEL CSATORNÁNKRA: https://goo.gl/uo2kim LÁTOGASSON EL OLDALUNKRA: http://www.atv.hu FACEBOOK: https://www.facebook.com/atv.hu INSTAGRAM: https://www.instagram.com/atv_magyarorszag #atv #atvmagyarorszag #OT

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.