Soros György megjósolta, hogy ki lesz a republikánus elnökjelölt 2024-ben

Donald Trump támogatói dühüknek adtak hangot a közösségi médiában, miután Soros „szánalmas alaknak” nevezte a volt elnököt, és azt jósolta, hogy elveszíti a 2024-es republikánus elnökjelöltséget Ron DeSantis floridai kormányzóval szemben – adta hírül a Newsweek.

Soros a február 17. és 19. között zajló müncheni biztonsági konferencián szólalt fel.

„Az a reményem 2024-re, hogy Trump és DeSantis floridai kormányzó küzd meg a republikánus jelöltségért. Trump szánalmas figurává vált, továbbra is gyászolja a 2020-as vereségét.

A nagy republikánus adományozók tömegesen hagyják el őt”

– kezdte Soros.

„DeSantis ravasz, könyörtelen és ambiciózus. Valószínűleg ő lesz [a] republikánus jelölt. Ez arra késztetheti Trumpot, akinek nárcizmusa betegséggé vált, hogy egy harmadik párt jelöltjeként induljon. Ez földcsuszamlásszerű demokrata győzelemhez vezetne, és arra kényszerítené a Republikánus pártot, hogy megreformálja önmagát.”

Trump a floridai Mar-a-Lagóban, floridai otthonában és privát klubjában tartott beszédében jelentette be, hogy újabb ciklusra pályázik a Fehér Házban.

A közvélemény-kutatások szerint DeSantis némi előnnyel a legesélyesebb republikánus Trump legyőzésére, bár a floridai kormányzó még nem jelentette be indulási szándékát.

Soros müncheni megjegyzései dühös reakciót váltottak ki Trump néhány legszókimondóbb támogatójából az interneten.

Kari Lake republikánus politikus, aki elvesztette a novemberi arizonai kormányzóválasztást, és jelenleg bírósági úton próbálja elérni, hogy az eredményt megsemmisítsék, a Twitteren „a halál csókjának” nevezte Soros megjegyzéseit.

John Bolton: fontolgatom az elnökjelöltséget

Donald Trump volt nemzetbiztonsági tanácsadója is beszállna a republikánus jelölésért folyó harcba.

Gorka Sebestyén, aki 2017-ben Trump tanácsadója volt, egy videót tweetelt Soros beszédéről, hozzátéve: „Megértem, hogy Soros György támadja Trump elnököt, de hogy DeSantist dicséri?”.

Ryan Fournier, a Students for Trump alapítója azt írta a Twitteren:

„Az, hogy Soros György ilyen határozottan kiállt Trump ellen, egy újabb ok, amiért támogatnunk kell Donald Trumpot. Trump a legnagyobb fenyegetés a globalisták számára”.

Trump, aki még mindig nem hajlandó elfogadni 2020-as elnökválasztási vereségét, a Truth Social nevű weboldalán keresztül kezdte el a DeSantis elleni támadásokat.

A múlt héten bármiféle bizonyíték nélkül azt sugallta, hogy a floridai kormányzó „középiskolás lányokat csábított el”, amikor tanárként dolgozott Georgiában.

Ez dühös reakciót váltott ki néhány konzervatív politikai kommentátorból.

„Trump hamisan vádolja DeSantist pedofíliával.

Akkor vagyunk tisztességesek, ha rámutatunk arra a tényre, hogy [Trump] hétszer utazott „Epstein Lolita Expresszén”. Az is fair, ha rámutatunk, hogy Trump hazudott arról, hogy hányszor utazott azon a gépen”

– írta Ian Miles Cheong.

Amerika köszöni szépen, de nem kér Trumpból és Bidenből 2024-ben

Az amerikaiak többsége elégedetlen vagy dühös lenne, ha bármelyikük megnyerné az elnökválasztást.