Amerika köszöni szépen, de nem kér Trumpból és Bidenből 2024-ben

Az amerikaiak többsége elégedetlen vagy dühös lenne, ha bármelyikük megnyerné az elnökválasztást.

Az amerikaiak kevés lelkesedést mutatnak Joe Biden elnök és Donald Trump volt elnök 2024-es visszavágója iránt

– derül ki a Washington Post-ABC News vasárnap közzétett közvélemény-kutatásából.

Sem Biden, sem Trump nem vált ki széles körű izgalmat saját pártján belül, és az amerikaiak többsége összességében azt mondja, hogy elégedetlen vagy dühös lenne, ha bármelyikük megnyerné az általános választásokat – állapítható meg a felmérésből.

A demokraták és a demokratákhoz közel álló függetlenek körében a Post-ABC felmérése szerint 58 százalék azt mondja, hogy Bidenen kívül mást részesítene előnyben 2024-ben – ez majdnem kétszerese annak a 31 százaléknak, amelyik Bident támogatja.

A republikánusok és a republikánus érzelmű függetlenek 49 százaléka azt mondja, hogy Trumpon kívül mást részesítene előnyben 2024-ben, míg 44 százalékuk a korábbi elnököt támogatja.

Tízből több mint hat amerikai (62 százalék) azt mondja, hogy „elégedetlen” vagy „dühös” lenne, ha Bident 2024-ben újraválasztanák, míg 56 százalék mondja ugyanezt arról, hogy Trump másodszor is visszatérne a Fehér Házba.

Elon Musk elárulta, hogy kit látna szívesen a következő amerikai elnöknek

Arról kérdezték a világ leggazdagabb emberét, hogy kit támogatna 2024-ben.

Egy Biden és Trump közötti hipotetikus párharcban a regisztrált szavazók 48 százaléka Trumpot részesítené előnyben, míg 45 százalékuk Bidenre szavazna. Tízből 9 demokrata támogatja Bident, és körülbelül ugyanennyi republikánus támogatja Trumpot. A függetlenek körében 50 százalék támogatja Trumpot, míg 41 százalék Bident.

Biden még nem tett hivatalos bejelentést a 2024-es indulásról, de a legutóbbi félidős választások után azt mondta, hogy a jövő év elejét célozza meg a hivatalos bejelentésre.

Trump eközben már hivatalossá tette, hogy 2024-ben megpályázza a republikánus jelöltséget. Várhatóan több más jelölt is kihívója lesz, köztük volt ENSZ-nagykövete, Nikki Haley, aki február 15-én teszi hivatalossá elnökjelölti kampányát.

További lehetséges republikánus jelöltek között van Ron DeSantis floridai kormányzó, Mike Pence volt alelnök és Mike Pompeo volt külügyminiszter is.

DeSantis magabiztosan verné Trumpot a republikánus előválasztáson

A többi jelöltnek esélye sincs labdába rúgni.