Elon Musk elárulta, hogy kit látna szívesen a következő amerikai elnöknek

Elon Musk, a Twitter tulajdonosa azt mondta, támogatná Ron DeSantis floridai kormányzót, ha 2024-ben indulna az elnökválasztáson.

Musk pénteken „Igen”-nel válaszolt, amikor egy Twitter-felhasználó megkérdezte tőle, hogy támogatná-e DeSantist 2024-ben.

Musk beszélt a múlt héten Donald Trump fiókjának visszaállításáról szóló döntéséről is, illetve arról, hogy a volt elnök azóta sem élt a lehetőséggel.

„Nekem jó, ha Trump nem tweetel. A lényeg az, hogy a Twitter korrigálja azt a súlyos hibát, hogy letiltotta a fiókját, annak ellenére, hogy nem sértette meg a törvényt vagy a szolgáltatási feltételeket” – írta.

„Egy hivatalban lévő elnök letiltása aláásta fél Amerika Twitterbe vetett közbizalmát” – tette hozzá.

„Emlékeztetőül: jelentős támogatója voltam az Obama-Biden elnökségnek, és (vonakodva) Bidenre szavaztam Trump helyett” – folytatta Musk.

„De a szólásszabadság egy erős demokrácia alapköve, és annak elsőbbséget kell élveznie”.”

„A 2024-es elnökségre egy értelmes és centrista személyt preferálok. Reméltem, hogy ez lesz a Biden-kormány esetében, de eddig csalódtam”

– zárta bejegyzését.

A félidős választások legnagyobb győztese: Ron DeSantis

A választások megerősítették, hogy a floridai kormányzónak komoly esélyei vannak a 2024-es republikánus elnöki jelölésre. Hajdú Tímea írása.