Trump volt ügyvédje szerint az elnök lánya és veje az FBI informátorai lehettek

Donald Trump volt személyes ügyvédje, Michael Cohen nemrég azt sugallta, hogy Jared Kushner és Ivanka Trump az FBI informátorai lehetnek, akik a volt elnök ellen dolgoznak.

Ivanka, a volt elnök lánya a héten elhatárolódott apja frissen bejelentett elnökválasztási kampányától, mondván, hogy

„a politikai színtéren kívül” támogatni fogja apját, de a továbbiakban nem vesz részt a politikában.

Ivanka egyike annak a számos republikánusnak, akik nem támogatják Trump újraválasztási kampányát, miután a republikánusoknak nem sikerült megszereznie a szenátus feletti ellenőrzést, és csak sovány győzelmet arattak a képviselőházban.

Cohen az MSNBC The Katie Phang Show című műsorában szombat reggel tartott szereplése során azt mondta, hogy Ivanka és Kushner lehettek azok az informátorok, akik fülest adtak az FBI-nak arról, hogy Trump titkos dokumentumokat tart a floridai Mar-a-Lago-i rezidenciáján.

Cohen magyarázatot adott arra, hogy a házaspár miért nem tér vissza a kampányba, mondván, hogy már „mindent megkaptak”, amit akartak a politikai munkától.

Trump még a saját vejét is kirúgatta volna a kampánycsapatából

Az elnök volt tanácsadója beszélt erről.

Trump volt ügyvédje megnevezett egy másik lehetséges okot is, amiért a házaspár nem tért vissza a Trump-kampányba.

„Úgy vélem, hogy Jared és Ivanka potenciálisan informátorok voltak”

– mondta.

Az FBI ügynökei augusztus 8-án razziát tartottak Trump Mar-a-Lago-i rezidenciáján, és lefoglaltak olyan dobozokat, amelyek állítólag titkos dokumentumokat tartalmaztak. Az igazságügyi minisztérium most azt vizsgálja, hogy ezeket a dokumentumokat nem szabályellenesen tartották-e Mar-a-Lagóban. Trump ártatlanságát hangoztatta, mondván, hogy „akár gondolatban is feloldhatta a dokumentumok titkosítását”.

Merrick Garland igazságügyi miniszter pénteken Jack Smith-t nevezte ki a titkos dokumentumok ügyét, valamint a Trumpnak a 2021. január 6-i, a Capitoliumban történt 2021. január 6-i zavargásokban játszott szerepét vizsgáló nyomozást felügyelő különleges tanácsadónak.

Cohen nem az első személy, aki azt sugallja, hogy Kushner és Ivanka együttműködhetett az FBI-jal. Mary Trump, a volt elnök unokahúga augusztusban szintén azt találgatta, hogy ők lehettek az a „bizalmas forrás”, akik fülest adtak az FBI-nak.

Nikki Haley elnökjelöltségét hirdeti a Kushner család?

Haley korábban azt nyilatkozta, hogy csak akkor indul az elnöki székért, ha Trump nem.