Trump még a saját vejét is kirúgatta volna a kampánycsapatából

Peter Navarro, Trump egykori tanácsadója szerint az elnök támogatta azt a kísérletet, hogy Jared Kushnert távolítsák el a 2020-as választási kampánya irányításból, de a lépés nem történt meg.

Donald Trump volt amerikai elnök támogatta azt a kísérletet, hogy eltávolítsák vejét, Jared Kushnert a 2020-as kampánya feletti irányításból, és Stephen Bannonnal helyettesítsék – állítja Peter Navarro, Trump volt tanácsadója új könyvében.

A váltás sosem történt meg, mert Kushner nem hagyta magát.

„A többi pedig már csak egy katasztrofális stratégiai kudarc története”

– írta Navarro.

A könyv, amelynek címe: „Taking Back Trump’s America: Why We Lost the White House and How We’ll Win It Back” (Miért vesztettük el a Fehér Házat és hogyan nyerjük vissza) címmel a tervek szerint még ebben a hónapban megjelenik.

Navarro azt írja, hogy Trump, bár támogatta a lépést, félt „a családi problémáktól, ha [neki] magának kellene közölnie a rossz hírt … az unokái apjának”, ezért nem hozta fel a témát Kushnernek.

Ehelyett az elnök megkérte a Home Depot alapítóját, Bernie Marcust, egy prominens republikánus-adományozót, hogy mondja el Kushnernek.

Kushner kezdetben nem vett tudomást Marcusról, majd később azt mondta neki, hogy

„a dolgok rendben vannak a kampánnyal, kizárt, hogy lemondjon, és tulajdonképpen Bernie Marcus és a nagy pénzeszsákjai mehetnek a fenébe”

– olvasható Navarro beszámolójában.

Navarro a múltban is ostorozta már Kushnert. Miután Kushner a könyvében felfedte, hogy pajzsmirigyrákkal kezelték, amíg a Fehér Házban szolgált, Navarro a Newsmaxnak adott interjújában azzal vádolta Kushnert, hogy csak „megpróbálja eladni a könyvét”.

Kushner: Trump megbízta Ivánkát, hogy szervezzen találkozót Hillary Clintonnal

Trump veje szerint az elnök igyekezett „szívélyes kapcsolatot” kialakítani Hillary Clintonnal, miután 2016-ban legyőzte őt.