Kushner: Trump megbízta Ivánkát, hogy szervezzen találkozót Hillary Clintonnal

Trump veje szerint az elnök igyekezett „szívélyes kapcsolatot” kialakítani Hillary Clintonnal, miután 2016-ban legyőzte őt.

Kushner szerint Trump „őszintén segíteni akart az ország egyesítésében” az elnökségének megkezdése előtti napokban.

Kushner hozzáteszi, hogy Trump megbízta Ivanka Trumpot, hogy hívja fel egykori barátnőjét, Chelsea Clintont, hogy hozzon tető alá egy találkozót Hillary és Bill Clintonnal.

Ivanka Trumpnak – írja férje – az volt a célja, hogy „azt közvetítse, hogy Trumpnak nem áll szándékában hátrafelé nézni, és reméli, hogy szívélyes kapcsolatot ápolhat Hillaryval, hogy egyesítse az országot”.

„Még azt is mondta Ivankának, hogy hívja meg Hillaryt és Billt vacsorára a következő hetekben”

– írta Kushner Donald Trumpról.

Jared Kushner: pajzsmirigyrákom volt 2019-ben

Donald Trump volt amerikai elnök veje és főtanácsadója hamarosan megjelenő memoárjában beszél erről.

Trump azonban Kushner szerint gyorsan megváltoztatta a hangnemét.

„Ivanka valóban felhívta Chelsea-t” – írja Kushner a könyvében – „de napokkal később Hillary támogatta [a Zöld párti elnökjelölt] Jill Stein kihívóját, Trump pedig [ezt követően] véget vetett a kapcsolatfelvételnek”.

Clinton az elmúlt években, a vele szemben elszenvedett választási vereségét követően is folytatta Trump bírálatát.

Egy alkalommal arra figyelmeztetett, hogy Trump „egyértelmű és közvetlen veszélyt jelent Amerikára”, és azt mondta, „meg van győződve” arról, hogy Trump emberei titokban Oroszországgal dolgoztak együtt, hogy legyőzzék őt.

Korábban Clinton Trumpot az Iránnal kötött atomalku újbóli megerősítését elutasító döntése miatt szidta, mondván, hogy a megállapodásból való kilépéssel való fenyegetése „veszélyes”, és azt sugallta, hogy aláássa az Egyesült Államok más nemzeteknek tett ígéreteinek érvényességét.

Decemberben Clinton megjósolta, hogy Trump 2024-ben megpályázza az elnökséget, és figyelmeztetett, hogy az ő győzelme „az amerikai demokrácia végét jelentheti”.

Visszatérne Hillary Clinton?

A 2016-os demokrata elnökjelölt újra interjúkat kezdett adni, amely néhány amerikai politikai elemzőt abszurd Mi lenne ha? forgatókönyvekre ihletett. Hajdú Tímea véleménycikke.