Nikki Haley elnökjelöltségét hirdeti a Kushner család?

Charles Kushner, Jared Kushner apja és Ivanka Trump apósa adománygyűjtő rendezvényt tartott Nikki Haley számára, és azon spekulált, hogy a volt dél-karolinai kormányzó és ENSZ-nagykövet lehet az Egyesült Államok 47. elnöke — írja a Jewish Telegraphic Agency.

Ha Haley kijelenti, és Donald Trump, Jared Kushner apósa azt mondja, hogy szeretne még egy esélyt a Fehér Házra, a dolgok érdekessé válhatnak a Kushner családnál.

A Vanity Fair hétfőn számolt be arról, hogy előző nap, amikor Trump a Foxon utalt arra, hogy valószínűleg újra indul, Charles Kushner egy villásreggelit adott Haley számára New Jerseyben.

Az idősebb Kushner azt jósolta, hogy Haley lesz „az első női elnök”, a vendégek pedig adományokat juttattak a politikai akcióbizottságnak. Haley azt mondta, hogy 2023 elején fogja bejelenteni a döntését arról, hogy indul-e 2024-ben.

Jared Kushner és Ivanka Trump nem vett részt az eseményen; ők a coloradói Aspenben voltak – írja a Vanity Fair. De volt, hogy együtt ebédeltek Haleyvel mióta Donald Trump távozott hivatalából. Trump állítólag részben azt a Jared Kushnert okolja a tavalyi elnökválasztási vereségéért, aki gyakorlatilag az újraválasztási kampányt irányította.

A Trumphoz legközelebb állók közül Jared Kushner és Ivanka Trump feltűnően hallgatott Trump állításairól, miszerint a választásokat manipulálták.

Decemberben Trump kegyelmet adott Charles Kushner zsidó üzletembernek és filantrópnak, akit 2005-ben csalás, adócsalás és tanú befolyásolása miatt ítéltek el. Kushner bűntette, amelyért 14 hónapot ült börtönben országos címlapokra került, mivel többek között azért fizetett egy prostituáltnak, hogy elcsábítsa a sógorát.

Haley az Izrael-párti zsidók körében a népszerűbb potenciális republikánus jelöltek közé tartozik. A múlt hónapban Izrael-párti keresztény evangélistákkal Izraelbe látogatott, és a Vanity Fair szerint vasárnap este egy Long Island-i Chábád-Lubavics rendezvényén felszólalt.

Haley elhatárolódott Trumptól, miután ő szította a január 6-i halálos lázadást a választási eredmények megdöntése érdekében, de azóta újra dicsérte az elnökségét, valószínűleg tudatában annak, hogy még mindig hatalmon van a pártban.

Nikki Haley: Nem indulok az elnökségért, ha Trump is versenybe száll

A volt amerikai ENSZ nagykövet támogatná Trumpot 2024-ben.