Nikki Haley: Nem indulok az elnökségért, ha Trump is versenybe száll

Nikki Haley, az Egyesült Államok volt ENSZ-nagykövete hétfőn jelezte, hogy hátralép, ha Trump indul– írja az Arutz7.

„Nem indulnék, ha Trump elnök is versenybe száll. Erről alkalomadtán beszélek is majd vele, de csak, ha eljön az ideje”- mondta Haley, aki hozzátette, hogy támogatná Trumpot, ha újból indulna a Fehér Házért folyó küzdelemben.

Haley azt is elismerte, hogy jó ideje nem beszélt a volt elnökkel. Arra a kérdésre, hogy mikor beszélt utoljára Trumppal, Haley azt mondta, hogy ez a 2020-as elnökválasztás után, de a Capitolium január 6-i támadása előtt.

Haley 2018 végén visszalépett az ENSZ nagyköveti pozíciójáról, de állítólag ez nem rontott a Trumppal való baráti viszonyán.

A Capitolium elleni támadást követően azonban kritizálta Trumpot:

„Tudomásul kell vennünk, hogy cserbenhagyott minket. Olyan úton járt, amelyiken nem kellene követnünk, és nem kellett volna hallgatnunk rá. Nem hagyhatjuk, hogy ez ismét előforduljon”– mondta Haley a Politico magazinnak.

Pár hónappal ezelőtt röppent fel a hír, hogy Haley 2024-ben indul az elnökségért, nemrégiben létrehozott egy politikai cselekvési bizottságot (PAC), amellyel méginkább azt sejtette, hogy szándékában áll indulni.

Trump eddig csak utalt annak lehetőségére, hogy 2024-ben ismét induljon az elnökségért. Legutóbb lánya, Lara Trump podcastjében bíztatta támogatóit, hogy „ne adják fel a reményt”.

„Van remény, ennyit mondhatok „ – fogalmazott Trump. „Van remény. Szeretjük hazánkat – ezt az országot. Mindannyian sokat köszönhetünk hazánknak, és most segítenünk kell országunkat. ”

Ki lesz a republikánusok jelöltje, ha Trump nem indul 2024-ben?

A felmérések alapján szinte biztos, hogy a középvonalas republikánusoknak nem lesz esélye.