Az új brit miniszterelnök elkötelezte magát a nők és lányok védelme mellett

Az újonnan kinevezett brit miniszterelnök, Rishi Sunak azt fontolgatja, hogy megváltoztatja a 2010-es egyenlőségi törvény szövegezését annak érdekében, hogy a nemi hovatartozás védett tulajdonsága ne terjedjen ki az „önbevalláson alapuló nemi identitásra” is.

A The Telegraph című lap beszámolója szerint Sunak felül kívánja vizsgálni a törvény nyelvezetét, és tisztázni kívánja, hogy a „sex” biológiai nemet jelent, nem pedig nemi identitást, ami azt jelenti, hogy a magukat nőként azonosító férfiak nem léphetnének be kizárólag nők számára fenntartott helyiségekbe, például öltözőkbe és nem versenyezhetnének női sportkategóriákban sem.

A pontosítás azt is egyértelművé tenné, hogy a nemi önazonosítás nem minősül a törvény értelmében jogilag védett tulajdonságnak.

Az ezzel ellentétes hírek ellenére ez nem változtatná meg a 2010-es egyenlőségi törvényt, hanem megakadályozná, hogy félreértelmezzék, ami most oly gyakran előfordul.

A 2010. évi egyenlőségi törvény védi a nők jogát az egynemű helyiségekhez való jogát biztonságuk és magánéletük érdekében, de a törvény egy másik védett jellemzője a nemi átalakítás, amely védi az embereket a transzneműségük miatti megkülönböztetéstől. Ez zavart okozott, és azt eredményezte, hogy sok intézmény úgy vélte, hogy a transznemű férfiaknak hozzáférést kell biztosítani a csak nők számára fenntartott helyiségekhez és szolgáltatásokhoz.

De természetesen abban a pillanatban, amikor egy férfinak engedélyezik a belépést egy csak nők számára fenntartott helyiségbe, az a hely megszűnik csak nők számára fenntartottnak lenni.

Elégedettek a zsidók az új brit miniszterelnök kiválasztásával

A ma kinevezett Rishi Sunak a második etnikai kisebbségi brit alattvaló ezen a poszton a 19. századi, zsidó Benjamin Disraeli után.

Az egyenlőségi törvény egyneműségre vonatkozó rendelkezései értelmében teljesen jogszerű, és mindig is az volt, hogy minden férfit kizárjanak a csak nők számára fenntartott terekből, de a törvénynek az olyan transz lobbicsoportok, mint a Stonewall által történő félreértelmezése miatt a férfiaknak engedélyezték, hogy nőként azonosítsák magukat, és beléphessenek női terekbe, valamint versenyezhessenek női sportokban.

Annak érdekében, hogy a miniszterelnököt a törvény felülvizsgálatára ösztönözze, a Sex Matters, egy brit nonprofit szervezet, amely a nemek egyértelműségéért kampányol a közpolitikában, a jogban és a kultúrában, elindította a Make the Equality Act Clear petíciót, amelyben felszólítja a kormányt, hogy törvénymódosítással tegye egyértelművé, hogy a 2010-es egyenlőségi törvényt.

Az első 24 órában 15 000 ember írta alá a petíciót, és a számuk folyamatosan növekszik.

A The Telegraph szerint egy Downing Street-i forrás szerint a nők és lányok védelme az új miniszterelnök egyik prioritása.

Négy középiskolás lánynak elege lett a transznemű sportolókból, bíróságra mentek

A fiatal atléták pert indítottak Connecticut állam ellen.