Négy középiskolás lánynak elege lett a transznemű sportolókból, bíróságra mentek

„A Biden-kormányzat homokba dugja a fejét, és nem figyel a nemi identitással kapcsolatos politikák valós hatásaira, és arra, hogy ezek milyen pusztító hatással vannak a női sportolókra” – mondta Christiana Kiefer, az ADF vezető jogtanácsosa a The Post Millennialnak.

Csütörtökön megkezdődtek a nyitóbeszédek a Soule v. Connecticut Association of Schools ügyben az Egyesült Államok 2. kerületi fellebbviteli bíróságán. Mindezt azután, hogy az ügyet egy szövetségi bíró 2021-ben elutasította, de a fiatal nőket képviselő Alliance Defending Freedom ügyvédei eltökéltek a tisztességes eljárás mellett, és igazságot akarnak szolgáltatni a diáksportolóknak.

Világos, hogy a Biden-kormányzat melyik oldalon áll, amikor szerintük a nemi identitásnak a biológiai nemre vonatkozó megfontolások helyébe kell lépnie a jogban, a kultúrában és a társadalomban.

„A Biden-kormányzat homokba dugja a fejét, és nem figyel a nemi identitással kapcsolatos politikák valós hatásaira, és arra, hogy ezek milyen pusztító hatással vannak a női sportolókra”

– mondta Christiana Kiefer, az ADF vezető jogtanácsosa a The Post Millennialnak.

Kiefer azonban nem hagyja magát elriasztani.

Botrány Amerikában: Kitiltották a röplabdás lányokat a saját öltözőjükből

Azt követően, hogy összetűzésbe keveredtek egy transznemű sportolóval.

Az ügy középpontjában négy connecticuti középiskolás atléta áll, akiket kifejezetten hátrányosan érintett, amikor a női atlétikai versenyeken való győzelemre irányuló erőfeszítéseiket két biológiai férfi atléta minden alkalommal meghiúsította, akik transzneműként azonosítva magukat, megnyerték a női versenyeket.

Miután a női sportolók éveken át kikaptak a biológiai férfiakkal szemben, pert indítottak Connecticut állam ellen.

„Mindegyik sportolót vagy hátrébb sorolták a ranglistán, vagy megtagadták tőlük a bajnoki címeket”

– mondta Kiefer.

Az ügyet 2021-ben elutasították, mert egy szövetségi bíró szerint a női sportolóknak nem volt jogalapjuk.

Chelsea Mitchell négyszer volt a leggyorsabb női atléta az állami bajnoki futamokon, de soha nem lett állami bajnok ezeken a versenyeken, mert a biológiai férfiak megelőzték őt. Mitchell a tapasztalatairól a USA Todayben írt, amely aztán cenzúrázta a cikket, hogy ne sértse meg a transzneműeket.

Gender-háború Floridában — szülők jogai kontra woke-kapitalizmus

A floridai szülői jogi törvény körüli politikai vita váratlan fordulatot vett, mikor belépett a képbe a Disney. Hajdú Tímea írása.